StoryEditor
Crna kronikauhićen na granici

Otkrivaju se novi detalji oko slučaja silovanja u prostorijama AK Siget: bivšeg olimpijca i zastupnika HDZ-a za kazneno djelo prijavila liječnica žrtve. Stigla i reakcija HDZ-a

Piše A.B.K.
4. rujna 2019. - 17:37
Damir Škaro

Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar potvrdila je kako je Damira Škaru, bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika i osvajača olimpijske medalje policiji prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je silovana jedne subote početkom kolovoza.

 Žrtva, koja je bila jedna od njegovih tajnica naknadno je Škaru prijavila i zbog prijetnje i trenutno je na bolovanju.

Kako smo već izvijestili Škaro je uhićen u srijedu ujutro na graničnom prijelazu u Novoj Gradišci zbog prijave za silovanje zaposlenice Autokluba Siget, gdje je on predsjednik.

Bivši saborski zastupnik HDZ-a uhićen zbog optužbi za silovanje i prijetnje: 'Zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće. Molila sam ga da prestane, a on mi je zadirao prste još dublje...'

 Odvjetnica Morana Rabar u tom je slučaju angažirana kao pomoć žrtvi i Državnom odvjetništvu od kojeg očekuje da će goniti Škaru za kazneno djelo. Reporterima emisije "Provjereno" Nove TV, zlostavljana žena je rekla kako se boji Škare koji joj je, tvrdi, preko posrednika nudio 80.000 eura za šutnju. 

 Škaro je u politiku ušao zahvaljujući svojoj sportskoj slavi, i bio je među prvim sportašima koji su sjeli u zastupničke klupe. Dok je bio saborski zastupnik bio je iznimno galantan. Častio je šakom i kapom sve koje bi susretao na Markovom trgu, a u parlament je ušao zahvaljujući prvom predsjedniku Franji Tuđmanu. Na zahtjev stotinjak sportaša – osvajača olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, Tuđman je imenovao Škaru predstavnikom hrvatskih olimpijaca u Saboru.

Iako je bio vrlo komunikativan, Škaro nije pokazao osobit zastupnički potencijal niti se pamte njegove rasprave. Tu je dužnost obnašao u periodu od 1996. do 2000. godine. Prvi mandat u Saboru bio mu je i posljednji. Za razliku od zastupničke, njegova je sportska karijera bila impresivna. Od 450 boks mečeva, pobjedio je 350 puta, a nokaut je doživio samo 12 puta.

Rođen je u Zagrebu 1959., gdje su mu roditelji doselili iz Hercegovine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu 1994., gdje je tri godine kasnije obranio i magistarski rad te 2009. i doktorirao. 

Bavio se graditeljstvom kao i ugostiteljstvom u poznatim  klubovima  „Papaya“ i „Champion“na zagrebačkom ŠRC-u „Šalata“, a na čelo Autokluba „Siget“ došao je 2004. godine. Škarin profil na Facebooku pokazuje da je živio lagodnim životom - putovao je svijetom, odlazio na sva važna događanja, dolazio na državna primanja... Veseo i nasmijan fotografirao se u društvu najmoćnijih ljudi u zemlji među kojima su i zagrebački nadbiskup i premijer i predsjednica države. 

Oglasio se i HDZ.  Priopćili su kako najoštrije osuđuju seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja.

- Očekujemo pravovremenu i energičnu reakciju nadležnih institucija, kao i promptno utvrđivanje činjenica. Sukladno tome i stranka će reagirati temeljem svojega Statuta u kojemu su jasno navedene stegovne mjere za teške povrede članske obveze - poručili su iz HDZ-a. Drugim riječima Škari prijeti izbacivanje iz stranke. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 19:35