StoryEditor
Crna kronikaNEJASNI DETALJI

Otac Mateja Periša otkrio što mu je sin u posljednjoj poruci napisao, stalno je u kontaktu s njegovim prijateljem: U životu ga nisam vidio pijanog, to su momci s kojima se moj sin druži od prvog osnovne, ne krivim ih...

Piše PSD
15. siječnja 2022. - 11:11
Nenad Periš, otac nestalog Mateja ispred Veleposlanstva RH u Beogradu: Matej je posljednju zvao sestru svog prijatelja. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vrijeme poziva i nije čula telefonTom Dubravec/Cropix

Otac Mateja Periša, mladića koji je nestao u noći između 30. i 31. prosinca u Beogradu, u razgovoru za Telegraf.rs tvrdi da, iako je šesnaesti dan potrage, još uvijek ne gubi nadu da će se sa živim sinom vratiti kući.

Gotovo svakog dana Nenad Periš je u kontaktu s prijateljem njegovog sina.

- Ne čujem se sa svima njima, već samo s jednim. Uvjeren sam da je i njima teško jer su došli s Matejem u provod, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su 'mislili da priča s nekim'.

To su momci s kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole. Očito su bili uzbuđeni zbog dočeka Nove godine. Pogledao sam snimke dok su putovali prema Srbiji i one iz restorana. Nisam na njima primijetio ništa neobično. Vjerojatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji - kaže Periš i dodaje da ih ne krivi ni za što jer su se 'oni došli provesti u Srbiju'.

Otac nestalog mladića iz Splita u razgovoru za Telegraf.rs kaže kako je obaviješten da je posljednji poziv njegov Matej uputio sestri svog prijatelja.

- Matej je nju posljednju zvao. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vrijeme poziva i nije čula telefon - tvrdi Nenad Periš.

Djeluje mi nemoguće

Prema njegovim riječima, ima mnogo detalja koji mu nisu jasni.

- Ne znam gdje je Matej krenuo. Niti zašto je zaustavio taksi i gdje je želio otići. Zašto se vratio prema Savi? Zašto prijateljima ništa nije rekao? Djeluje mi dosta nemoguće da je on mogao preskočiti tako visoku ogradu kako bi sišao do Save i onda upao u nju. Kamere su samo snimile Mateja koji ide prema Savi i tu se snimka prekida... - objašnjava Periš.

image
Šesnaest dana je prošlo od kada je nestao Matej Periš, otac i dalje gaji nadu da je njegov sin negdje živ: Svjestan sam svega, ali vjerujem u Boga
Tom Dubravec/ Cropix


O svim tim pitanjima priča i sa suprugom i kćerima od 19 i 16 godina. One prate svaki tekst koji se objavi o Mateju i u svakom od njih traže odgovor na pitanje 'Gdje je nestao Matej'.

- Sin mi je poslao posljednju poruku koja je glasila: 'Tata, ulazimo u Srbiju'. Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam vidio pijanog, a kamoli pod djelovanjem nekih supstanci.

Trči pravocrtno, zaobilazi vozila

Na snimkama koje sam gledao i koje je srpska policija objavila ne djeluje mi pijano. Matej trči pravocrtno, zaobilazi vozila i dolazi to taksista, tu želi sjesti na mjesto za putnike... Vjerujem da ga je taksist mogao povesti, on bi mu rekao gdje točno želi ići - tvrdi Periš.

Šesnaest dana je prošlo od kada je nestao Matej Periš i prema riječima njegovog oca on i dalje gaji nadu da je njegov sin negdje živ.

- Svjestan sam svega, ali vjerujem u Boga i gajim nadu da ću naći sina - kaže Periš.

image
'Ronioci su bili u Savi i ponovno je pretraživali. Uvjeren sam da policija daje sve od sebe kako bi ga pronašli' - kaže Nenad
Tom Dubravec/Cropix


Matejev otac danas je bio sa srpskim ministrom policije Aleksandrom Vulinom, načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem i načelnicima odjela koji su uključeni u potragu.

- Ronioci su bili u Savi i ponovno je pretraživali. Uvjeren sam da policija daje sve od sebe kako bi ga pronašli - kaže Nenad Periš, prenosi Jutarnji list.

item - id = 1159435
related id = 0 -> 1159629
related id = 1 -> 1159617
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. siječanj 2022 11:26