StoryEditor
Crna kronikašokantan slučaj

Osumnjičeni za grupno silovanje maloljetnice u okolici Zadra ipak završili u pritvoru, privedena sva petorica; Roditelji jednog od mladića negodovali: Prava istina tek će se saznati

Piše PSD
17. listopada 2019. - 21:30
privodjenje4-171019

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru u četvrtak je prihvatilo žalbu tužiteljstva te je svoj petorici osumnjičenika za grupno silovanje maloljetnice odredilo mjesec dana istražnog zatvora. Ta odluka je pravomoćna i na nju više nema prava žalbe.

Policija je, kako izvještava Zadarski.hr, dobila sudsku odluku i poslijepodne je započelo privođenje osumnjičenih.

Prema informacijama televizije N1, do 19.30 sati u istražni zatvor u Zadru stigli su svih petero osumnjičenih za silovanje maloljetnice. Osumnjičeni su stigli u pratnji roditelja koji su negodovali zbog ove odluke Suda te poručili kako će se prava istina tek saznati. 

Odluka o istražnom zatvoru je pravomoćna i na nju nema mogućnosti žalbe. To znači da će petorica osumnjičenih u istražnom zatvoru provesti najmanje mjesec dana.

 

 

Nešto ranije, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković priopćio je kako je 's obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru nakon zaprimanja žalbi stranaka donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor'.

- Odluka je napisana i otpremljena strankama - priopćio je Visković, no nije htio službeno otkriti kakva je odluka donesena, piše Zadarski.hr.

Podsjetimo, na odluku suca istrage Ivana Markovića koji je osumnjičene za zlostavljanje 15-godišnjakinje pustio da se, uz mjere opreza, brane sa slobode, čime je izazvao buru u javnosti, žalilo se Županijsko državno odvjetništvo u Zadru tražeći da se mjere zamijene istražnim zatvorom.

Odvjetnici osumnjičenih žalili su se na određene mjere opreza, a na Markovićevu odluku uložena su i tri prigovora.  Sudac je u srijedu otvorio bolovanje nakon što ranije prijavio prijetnje i zatražio policijsku zaštitu. 

Policija je zbog sumnje u kaznena djela protiv spolne slobode, bludne radnje, prijetnje, tjelesne ozljede i iskorištavanje djece za pornografiju na štetu maloljetnice prijavila četvoricu 19-godišnjaka i 20-godišnjaka.

Privela ih je prošlog petka, a nakon što su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru svi su pušteni da se brane sa slobode. Mladići koje se sumnjiči za višestruko grupno silovanje žive u istom mjestu kao i silovana djevojka, a sudac im je odredio mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. rujan 2020 14:13