StoryEditor
Crna kronikaatraktivni kvadrati

Osumnjičeni za davanje mita: otkrivamo tko su Dalmatinci privedeni u velikoj akciji USKOK-a u Splitu i Zagrebu, investitor hotela na Bačvicama jedini je izbjegao uhićenje, evo gdje se trenutno nalazi

Piše Katarina Marić Banje
17. travnja 2019. - 02:04

Velika uskočka akcija u Zagrebu krenula je zbog sumnje u davanje mita radi legalizacije 55 metara četvornih u "Vili Harmony" koju je na splitskim Bačvicama izgradila tvrtka Špinut. Osim Josipa Bienenfelda, načelnika Samostalnog sektora za pravne poslove u Ministarstvu graditeljstva koji je uhićen u utorak, osumnjičen je Zoran Sikirica, član uprave splitske tvrtke, te su također uhićeni Borislav Bašić, prokurist tvrtke i Željko Korica, bivši inspektor u Ministarstvu graditeljstva, sada pomoćnik direktora sektora razvoja i investicija u Janafu.

Kako saznajemo, za Vilu Harmony na parceli smještenoj istočno od cestovno-pješačkog mosta koji spaja gradsku luku i Bačvice na šest nadzemnih etaža dobivena je građevinska dozvola. Međutim, presudom Općinskog suda u Splitu je dozvola stavljena van snage za 55 metara četvornih objekta.

Otkrivamo tko je Josip Bienefeld uhićen u velikoj raciji u Zagrebu: radi u Ministarstvu graditeljstva više od 20 godina, a bio je glavna uzdanica i 'desnih' i 'lijevih'

Upravo stoga kada je zatražena uporabna dozvola tih 55 kvadrata su postali problem. Za legalizaciju spornog dijela trebalo je zatražiti mišljenje od Ministarstva graditeljstva. Ukoliko je mišljenje pozitivno s njim se odlazi u Grad Split i legaliziraju preostali kvadrati.

USKOK sumnjiči splitski dvojac da su namjeravali dati mito kako ne bi bilo problema sa pozitivnim mišljenjem Ministarstva graditeljstva. Željko Korica se sumnjiči da je kao bivši inspektor ministarstva bio posrednik do Josipa Bienenfelda. Nad njima su se provodile tajne mjere nadzora koje su rezultirale uhićenjem trojice. Zoran Sikirica, kao što smo naveli, trenutno je u Izraelu te nije uhićen, ali je osumnjičenik.

#USKOK#BAČVICE#DAVANJE MITA#ZORAN SIKIRICA#VILA HARMONY#ŽELJKO KORICA#BORISLAV BAŠIĆ

Izdvojeno

08. srpanj 2020 19:06