StoryEditorOCM
Crna kronikaistražni zatvor

Osumnjičena za podmetanja požara kod Šibenika hladit će se iza rešetaka: psihijatri će utvrditi je li bila ubrojiva

30. srpnja 2019. - 16:18

Zbog opasnosti da bi mogla ponoviti teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, sudac istrage šibenskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 53-godišnjakinji osumnjičenoj za podmetanje velikog požara u Dubravi kod Šibenika, a nad njom će se provesti psihijatrijsko vještačenje radi utvrđivanja ubrojivosti.

Propao pokušaj ispitivanja žene osumnjičene za podmetanje velikog požara kod Šibenika: liječnici posumnjali u njezinu sposobnost iznošenja obrane

Je li žena koja je uhićena zbog podmetanja požara kod Šibenika piromanka? Psihijatri s Vrapča nisu baš sigurni: 'Ljudi vatru u pravilu pale zbog koristi, a ne bolesti' ​

Predsjednica šibenskog Županijskog suda Nives Nikolac izjavila je u utorak kako je jednomjesečni istražni zatvor određen na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva.

 Najavila je kako u nastavku postupka nad osumnjičenom slijedi psihijatrijsko vještačenje kojim će se utvrđivati njeno zdravstveno stanje i ubrojivost, a s obzirom da je ona zbog namjernog podmetanja požara bila kažnjeno gonjena i 2017. godine, ali je utvrđeno da je to napravila u stanju neubrojivosti.

 U šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu u ponedjeljak su u nazočnosti liječnika psihijatra i odvjetnika pokušali ispitati osumnjičenicu, no to nije učinjeno zbog iznesene sumnje liječnika u njenu raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane.

 Osumnjičena je da je prošle subote na predjelu Dubrava kod Šibenika s ciljem izazivanja požara otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti pa se, uslijed jakog južnog vjetra, požar brzo proširio te zahvatio okolna mjesta, ugrozivši poljoprivredne površine i stambene objekte.

Inače, osumnjičena je prije dvije godine uhićena zbog izazivanja sedam požara na istom području, a lani u listopadu je otpuštena s psihijatrijskog liječenja i vratila se na posao u Hrvatskim autocestama.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 16:17