StoryEditor
Crna kronikaOKRENUO SE BOGU?

Osuđeni bjegunac predvodi molitvu u Međugorju: pogledajte čime se bavi Zdravko Mamić otkako ne smije u Hrvatsku

Piše JL, PSD
5. srpnja 2018. - 12:38
Zdravko_Mamic-1

Internetom kruži snimka na kojoj se vidi i čuje Zdravka Mamića koji u Međugorju na mikrofon vodi molitvu među okupljenim vjernicima.

Bivši izvršni direktor Dinama, koji je pred sudom u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog organiziranog kriminala, u Bosnu i Hercegovinu otišao je dan prije izricanja presude početkom lipnja, i više se nije vratio. Ondje je dobio utočište na temelju činjenice da uz hrvatsko ima i bosanskohercegovačko državljanstvo.


Podsjetimo, tijekom srijede Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ocijenilo je da nema uvjeta za izručenje Mamića Hrvatskoj i takvo je mišljenje proslijedilo Sudu BiH koji treba donijeti konačnu odluku o takvom zahtjevu hrvatskog pravosuđa.

Pozivajući se na svoje neimenovane izvore u državnom tužiteljstvu, Dnevni avaz je naveo da je u utorak poslan prijedlog Sudu BiH da se odbije zahtjev za izručenje.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa je zahtjev za Mamićevo izručenje uputilo tijelima vlasti u BiH 18. lipnja, a pravorijek u ovakvim slučajevima donosi Sud BiH.

"Avaz" konstatira kako je mišljenjem Tužiteljstva BiH po kojemu ne postoje zakonski uvjeti za Mamićevo izručenje Hrvatskoj, olakšan posao Sudu BiH koji sada može samo konstatirati tu činjenicu.

"Više nema nikakvih izgleda da se Mamića izruči Zagrebu čime se saga o najtraženijem hrvatsko-bosanskom bjeguncu, kako stvari stoje, privodi kraju", piše list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. veljača 2021 23:27