StoryEditorOCM
Crna kronikaafera ‘Dijagnoza‘

Kakva je ovo država: optuženi za sređivanje lažnih vojnih mirovina će se izvući? Odlučeno da su dokazi u tajno snimljenim razgovorima - nezakoniti!

13. prosinca 2021. - 18:27
Optuženi Suzana Jelavić, Dragiša Šušić, Mario Tafra, Boris Samardžija, Valter Nutrizio i Boran UglešićJakov Prkić/Cropix

Visoki kazneni sud odlučio je prihvatiti žalbe Dragiše Šušića, Marija Tafre, Valtera Nutrizija, Borana Uglešića, Borisa Samardžije i Suzane Jelavić, koji su svi okrivljeni u aferi "Dijagnoza", u kojoj je USKOK-ova optužnica podignuta još prije 11 godina.

Naime, okrivljeni su preko branitelja u veljači ove godine, na početku suđenja, tražili da se iz spisa izdvoje svi nalozi istražnog suca za provođenje tajnih mjera, kao i dokazi koji su prikupljeni na taj način.

Taj je prijedlog tada iznio odvjetnik Željko Gulišija, jedan od trojice branitelja okrivljenog psihijatra i sudskog vještaka Borana Uglešića, a pridružili su mu se i odvjetnici ostalih okrivljenih. Na taj se način željelo spriječiti da se tijekom suđenja javno preslušavaju tajno snimljeni telefonski razgovo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:05