StoryEditor
Crna kronikanovi huliganski napad

'Opkolilo me njih 15-ak i počelo mlatiti': šibenski Funcuti brutalno iscipelarili mladog torcidaša dok je s djevojkom čekao autobus

Piše Ante Talijaš
12. veljače 2019. - 13:47
pretuceni

Mladi Vodičanin, 20-godišnji Toni Juričev zadobio je teške tjelesne ozljede u huliganskom napadu 15-ak priopadnika navijačke skupine šibenskih Funcuta koji se u ponedjeljak navečer oko 19-sati dogodio na Autobusnom kolodvoru u Šibeniku.

Dok je čekao autobus sa svojom djevojkom za Vodice, priča nam njegov otac Dado, Toniju su prišla dva 'Funcuta' i počela ga naguravati. Za nekoliko sekundi Tonija je potom opkolilo 15-ak mladića njegovih godina i starijih, među njima i nekoliko maloljetnika te su ga bestijalno iscipelarili.

- Da je moj sin Toni pretučen javila mi je njegova djevojka. Cura je bila sva u šoku i samo mi je rekla da su Tonija napali na kolodvoru i da leži ispred perona. Neka gospođa potom je nazvala Hitnu pomoć i vozilo je brzo došlo.

Za 20-ak minuta sa suprugom bio sam u šibenskom bolnici na Objedinjenom odjelu hitne medicinske pomoći. Toni je zadobio podljeve ispod oba oka, ozljede nosa koju sanirali s dva šava, potom su mu nakon snimanja konstatirane ozljede ramena i nagnječenje rebara - ispričao nam je Vodičanin Dado Juričev.

On smatra da je povod ovog napada na njegova sina bila samo činjenica da je Toni navijač Hajduka i pripadnik Torcide.

- Toni je veliki hajdukovac i na svom instagramu ima slike s navijačkim obilježima Torcide. Pretpostavljam da je to bio povodom Funcutima da se obračunaju s mojim sinom. I to na ovakav kukavički način da ih je došlo njih petnaestak.

Kao roditelj ogorčen sam, ali i tužan da se ovako nešto može dogoditi. Šibenik i Vodice su dva susjedna mjesta, imam puno prijatelja iz Šibenika. Ne mogu vjerovati da šibensko mladost može udariti na vodičku.

Želim samo kao otac da se više stane na kraj ovom huliganskom ludilu koja vlada u našoj državi, da nijedno dijete više ne nastrada zbog pripadnosti nekom klubu.

Prije ovog napada, Toni je bio sa svojoj djevojkom na njezinom after partiju maturalnog plesa u šibenskomj kafiću Stil. Ona je iz Sovlje, maturantica je Ekonomske škole. Nakon tog partija zaputili su se prema Autobusnom kolodvoru i ne sluteći što ih čeka. Tonija su, ponavljam, bestijalno iscipelarili, a djevojku mu nisu dirali - ispričao nam je Dado Juričev.

Čuli smo se i s pretučenim Tonijem, koji nam je opisao što mu se dogodilo u Šibeniku.

- S djevojkom sam bio u Stila na njezinom maturalnom after partiju. Slušali smo i pjevali Hajdukove pjesme, nakon što mi je preko instagrama stigla prijeteća poruka od jednog šibenskog Funcuta da, kako je on napisao, prestanemo sa glupostima. Odgovorio sam da nećemo više pjevati.

S djevojkom sam se uputio na kolodvor jer smo imali autobus u 19 sati. Deset minuta prije polaska autobusa, dvoje Funcuta, a jedan od njih imao je fantomku, prišli su mi i počeli me naguravati i udarati.

Vrlo brzo došlo ih je još 10 do 12, ne sjećam se više - bacili su me na pod i iscipelarili. Iako su bili maskirani prepoznao sam njih četvoricu, jer su mi i prije prijetili - kazao nam je 20-godišnji Toni Juričev.

Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske potrvrdil nam je da je policija dobila dojavu o tučnjavi na šibenskom Autobusnom kolodvoru oko 19 sati.

- O ovom događaju kriminalističko istraživanje je u tijeku - kratko nam je kazala Marica Kosor.

#ŠIBENIK#TORCIDA#NAVIJAČI#VODICE#HULIGANI#FUNCUTI#HULIGANSKI NAPAD

Izdvojeno

05. srpanj 2020 20:57