StoryEditor
Crna kronika'biznis' iza rešetaka

Opet proširena istraga protiv zločinačke organizacije: Žuvelu i Berishu sumnjiči se da su reketarili čak i na Bilicama!; USKOK: Zatvoreniku su prijetili da će mu silovati sestru i djevojku te su tražili 15.000 kuna

17. rujna 2019. - 12:48
zlo

Od kad su splitska policija i PNUSKOK u ožujku ove godine uhitili članove zločinačkog udruženja koji se od tada nalaze iza rešetaka na splitskim Bilicama, svako malo USKOK objavljuje rješenja o priširenju istrage za nova djela za koje se sumnjiče.

Proširena istraga protiv zločinačke organizacije sa splitskog područja: žrtva je ozbiljno shvatila prijetnje jer je nakon toga pobjegla u inozemstvo; Vučak i Berisha prebačeni s Bilica

U najnovijem se rješenju dvojica članova zločinačke sumnjiče za iznudu i to unutar zatvorskih zidina! Naime, po USKOK-u, Robert Žuvela i Liridon Berisha su, "kao pripadnici zločinačkog udruženja protiv kojih se vodi istraga", u razdoblju od 3. do 12. kolovoza 2019. godine, prijetnjama iznuđivali jednog muškarca koji se nalazio u zatvoru kao istražni zatvorenik. Prijetili su da će mu silovati sestru i djevojku te su zatražili da im u roku od tri dana plati iznos od 15.000 kuna.

Kako bi ga prisilili da im isplati traženi iznos, Žuvela je u dogovoru s dvojicom istražnih zatvorenika s kojima je dijelio zatvorsku ćeliju, tukao žrtvu te su ga dovodili do vrata i glavu mu prislanjali na rešetke prozora. Kad bi mu glava bila stisnuta uz rešetke, Berisha bi ga prolazeći pored ćelije više puta udario. Zbog svega je muškarac bilo toliko prestrašen da je svojoj majci kazao da im mora platiti tih 12 tisuća kuna.

Naravno, kad su vidjeli da su uspjeli u iznudi, Žuvela i Berisha su od njega tražili još 30 tisuća eura te daim prepiše pokretninu vrijednu 23.000 eura. Kako bi ga uvjerili da to moranapraviti, svakodnevno su ga tukli i ponižavali. Na kraju je popustio pa je napisao izjavu kojom Žuveli i Berishi prepušta vlasništvo nad jednom pokretninom. Kako bi ga i dalje ponižavali, s njegovog novčanog pologa su kupovali predmete u zatvorskoj kantini vrijedne najmanje 500 kuna koje su zadržali za sebe.

Osim toga, kako stoji u USKOK-ovom rješenju o proširenju istrage, Žuvela ga je, kako bi ga teško ozlijedili, mokrim ručnikom u koji je bila zamotana plastična boca s vodom udarao po glavi i tijelu, a ostala dvojica istražnih zatvorenika su ga tukli nogama u leđa, slabine i prsište, uslijed čega je zadobio prijelome rebara.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 01:07