StoryEditorOCM
Crna kronikademantij

Općinski sud u Dubrovniku: ‘Nije istina da je Albanka koja je skrivila smrtonosnu prometnu nesreću puštena na slobodu‘

Piše Ahmet Kalajdžić
17. srpnja 2024. - 14:36

Državljanka Albanije Klevisa Ymeri nije na slobodi, kako je sugerirano u objavi obitelji žrtava, Katarine i Stjepana Đereka koji su poginuli kad je na njih naletjela autom kod Ratca, nego joj je rješenjem Općinskog suda u Dubrovniku od 10. srpnja 2024. godine produljen istražni zatvor te se ona i dalje nalazi u Istražnom zatvoru u Dubrovniku.

- Okrivljenoj se u produljeni istražni zatvor računa vrijeme od lišenja slobode i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 11. travnja 2024. godine - ističe se u odgovoru glasnogovornika dubrovačkog Općinskog suda, suca Vlaha Boškovića, koji navodi i kako je istim rješenjem okrivljenoj određeno jamstvo u iznosu od 70 tisuća eura te su određene mjere opreza i to zabrane napuštanja Grada Dubrovnika, obavezno javljanje Policijskoj postaji Dubrovnik svakog dana u određeno vrijeme, kao i mjera oduzimanja putne i druge isprave, a koje mjere će biti na snazi ako jamstvo bude uplaćeno i okrivljena zbog toga bude puštena da se brani sa slobode.

Čeka se odluka o žalbi

Glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku ističe kako je protiv navedenog rješenja podnesena žalba te će se tek, ako ta žalba bude odbijena i prije navedeno rješenje bude pravomoćno, steći uvjeti za plaćanje jamčevine i eventualno puštanje okrivljene da se brani sa slobode uz poštivanje svih navedenih mjera opreza koje će osigurati nazočnost okrivljene u Republici Hrvatskoj tijekom cijelog kaznenog postupka.

Inače, priča o puštanju Albanke na slobodu došla je u središte pozornosti šire javnosti nakon što je Viktor Đerek, brat poginulih Katarine i Stjepana Đerek, na društvenim mrežama pokrenuo peticiju "Pravda za Katu i Stipu", s ciljem podizanja svijesti o počinjenom kaznenom djelu. Također, može se zaključiti kako je cilj peticije i to da sud u cjelosti ustraje na produljenju zatvora bez mogućnosti privremene obrane sa slobode uplatom jamčevine.

Recimo i to kako o podnesenoj žalbi dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva odlučuje Županijski sud u Dubrovniku te, samo u slučaju da se taj sud suglasi s odlukom prvostupoanjskog Općinskog suda, Ymeri može nakon uplate jamčevi biti puštena da se privremeno vrani sa slobode. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 19:36