StoryEditor
Crna kronikapropala im proslava

Omišanka htjela iznenaditi muža za rođendan, pa ostala i bez poklona i bez novca: Još u svibnju uplatila sam im novac, mjesecima me vozaju, objašnjenja su im zbilja nevjerojatna...

21. rujna 2019. - 17:13
Predsjednik kluba 'Slobodan pad' Darko Tupek tvrdi da nema riječi o prijevari

Četiri mjeseca nakon što je uplatila suprugu skok padobranom kao rođendanski poklon, 28-godišnjakinja iz Omiša toliko se razočarala da je otišla ravno u Policijsku postaju Omiš i prijavila – prijevaru.

– Željela sam iznenadit muža i uplatila sam aeroklubu "Slobodan pad", polovicom svibnja, 1600 kuna za tandem skok padobranom, koji je trebao biti za deset dana na aerodromu u Sinju. Prije dogovorenog termina primila sam e-mail u kojem su naveli kako je termin odgođen te da će novi biti u kolovozu ili rujnu. U naknadnoj prepisci mailom pitala sam imaju li termin u Zagrebu u lipnju jer sam vidjela da su oglasili kako  je tamo termin u rujnu, ali nisu mi odgovorili. Kako nije bilo odgovora, nazvala sam ih, ali su mi rekli da "imaju posla". Tada sam primila e-mail u kojem su naveli da će skok biti u Sinju, a onda se neko vrijeme nije nitko javljao na tri e-mail adrese na koje sam poslala poruke. Zatim mi je kazano da je predsjednik kluba Darko Tupek na putovanju, uglavnom da nema ništa od skoka – ogorčeno nam prepričava mlada supruga.

Saznala je tada za još jedan slučaj u kojem se korisnica žalila kako joj je odgađan skok, prvo zbog vremenskih uvjeta, pa je avion bio na servisu, pa su oni iz kluba bili na tečaju u Americi. Naša sugovornica je nakon toga zaprijetila tržišnom inspekcijom.

– Javio mi se gospodin Tupek da je u Kini i da su sve zapadne mreže bile blokirane zbog čega se nije mogao javiti ranije. Rekao je da se radi o komunikacijskim problemima te da nema nikakve prijevare. Nisam mu povjerovala već sam kontaktirala aeroklub Sinj u kojem su mi kazali da "Slobodan pad" nije došao ni jednom unatrag dvije godine. Onda sam odlučila zatražiti povrat novca. Rečeno mi je da mogu dobiti samo 500 kuna jer da je 1100 kuna članarina u klubu. Također su me upozorili da nisam pročitala prava i uvjete iz kupona – kaže nam 28-godišnjakinja.

Loši uvjeti

Odlučila je tada sve prijaviti policiji te smo iz PU splitsko-dalmatinske dobili potvrdu o tome:

– Vezano za vaš upit obavještavamo vas da je 17. rujna Policijska postaja Omiš zaprimila prijavu vezanu za opisani događaj te su policijski izvidi u tijeku – obavijestli su nas.

Kontaktirali smo i Darka Tupeka iz "Slobodnog pada" koji je još uvijek u Kini. On kaže kako su zbog loših vremenskih uvjeta otkazali sve skokove do rujna. Kao dokaz da je u Kini, poslao je fotografije i snimke tamošnjih skokova padobranom.

– Gđa zbog financijskih sredstava koja su joj potrebna za selidbu želi sada odustati od skoka i traži povrat. Radi trenutnog odsustva nismo bili u mogućnosti odgovoriti na pozive niti poruke posljednjih 15 dana, no ista jednostavno izmišlja raznorazne konstrukcije o prijevari. Klub postoji već 10 i više godina, i skočilo je više od 5000 ljudi. Klub pokriva svoje troškove iz članarina i organizacije skokova te iz tog razloga povrat nije moguć, a ukoliko trenutno nije moguće izvesti skok, ostavljamo mogućnost da se kupon produži. Kako trenutno prolazimo kroz određene organizacijske promjene, mi smo sve aktivnosti odgodili do kraja listopada te smo o tome obavijestili i gđu iz Omiša, nakon čega ćemo objaviti termine skokova. U Sinju smo skakali u travnju 2018. godine, za što imamo pismene te videodokaze – odgovorio je na naš upit Darko Tupek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 21:36