StoryEditor
Crna kronikaBOGATI DOSJE

Omišanin koji je izazvao lažnu uzbunu zbog ugriza poskoka osuđivan je zbog nasilja i piromanije: povezuje se i s podmetanjem požara pod automobil nagrađivanog policajca!

Piše Katarina Marić Banje
23. kolovoza 2019. - 21:17

Zbog dizanje lažne uzbune i spasilačke ekipe radi lažnog napada poskoka kod pritvorskog nadzornika je završio 24-godišnjak iz Omiša. Radi se o starom policijskom znalcu koji je taj dan bježeći od snaga reda izmislio ugriz zmije. Otprije je najpoznatiji po tome što se povezuje s paljenjem automobila omiškom policajcu koji radi na problematici suzbijanja zlouporaba droga.

Kako saznajemo, 24-godišnjak je u utorak malo iza ponoći u Zakučcu vozio motocikl Suzuki u zabranjenom smjeru. Kada je ugledao policajce koji su ga zaustavljali zbog prometnog prekršaja, pobjegao je prema Hidroelektrani. Putem je sakrio motor i nastavio bijeg pješke prema Gatima. Policija je pronašla motocikl, a oko 3,40 su dobili obavijest od Doma zdravlja da je muška osoba zatražila pomoć zbog ugriza zmije upravo na tom području. Pronašli su ga oko 3,50 sati i u nosilima ga transportirali do prve prometnice gdje su čekala kola Hitne medicinske pomoći. Kako su i pretpostavili bio je to 24-godišnji bjegunac od policije, kojeg je medicinska ekipa pregledala i pronašla mu samo ogrebotine po nogama.

Dramatičan poziv HGSS-u: 'Ugrizao me poskok na dva mjesta, umrijet ću, dižite helikopter!'; Ubrzo se ispostavilo da je mladić bio samo ogreban i da je - bježao od policije

Zbog spašavanja od ugriza zmije je na teren, osim ekipe iz Hitne pomoći u Omišu, išlo i pet pripadnika HGSS-a Ispostava Omiš, dva vozila s vatrogascima iz Gata i Omiša te policijski službenici. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, koje su proveli u Policijskoj postaji Omiš, 24-godišnjak je, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djelo lažne uzbune, uz prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Omišaninu to nije prvi put da je priveden. U studenom 2016. godine je priveden na prekršajni sud zbog narušavanja javnog reda i mira kada je u kafiću, prilikom postupanja policajaca, pružao otpor, vrijeđao i opirao se te jednog od njih udario nogom u potkoljenicu. Prijavljen je  zbog napada na službenu osobu. Svjedok u postupku je bio i policajac kojem je zaprijetio dva mjeseca kasnije u siječnju 2017. godine u predvorju  postaje u Omišu. Rekao mu je: "Zašto to radiš, već si ispašta zbog ovoga što mi radiš i opet ćeš ispaštati!".

To se odnosilo na činjenicu da je tom policajcu ispred kuće na Putu Borika u Omišu podmetnut požar na osobnom automobilu Smart u listopadu 2016. godine.  24-godišnjak je bio doveden u postaju zbog nekoliko prometnih prekršaja i manje količine marihuane u osobnom automobilu. Tada je prijavljen zbog prijetnji te je odveden pritvorskom nadzorniku iz kojeg je odveden na ispitivanje na državno odvjetništvo koje je za njega tražilo istražni zatvor. Sudac istrage se ipak odlučio na mjeru opreza te je 24-godišnjak pušten da se brani sa slobode.

Državno odvjetništvo se u zahtjevu za istražnim zatvorom pozivalo na njegov dosje u kojem ima presudu iz  studenog 2015. godine kada je osuđen zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede. Dobio je uvjetnu kaznu od devet mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Osim toga je zbog podmetanja nekoliko požara tijekom srpnja 2013. godine na području Omiša osuđen na godinu dana zatvora, što mu je zamijenjeno radom za opće dobro.

Paljenje vozila policajcu povezivalo se s omiškim dilerima, a dogodilo je neposredno nakon što je dobio nagradu zbog dobrih rezultata u radu. Nakon riječi koje mu je 24-godišnjak uputio u postaji i on je bio među sumnjivim osobama za podmetanje požara na Smartu, ali do danas nije prijavljen.

#OMIŠ#LAŽNA UZBUNA#UGRIZ POSKOKA#PALJEVINA VOZILA#BJEŽAO OD POLICIJE

Izdvojeno

05. srpanj 2020 08:35