StoryEditorOCM
Crna kronikaKRŠ NA CESTI

Oko ponoći nedaleko Splita izgubio kontrolu nad Godzillom pa udario u Peugeot s dvije djevojke: superautomobil je vozio prijatelj mladića poznatog po divljoj vožnji

7. siječnja 2022. - 17:49

Na putu Svetog Lovre u Stobreču je oko ponoći s četvrtka na petak došlo do sudara dva osobna automobila. Osim činjenice da je jedan od automobila koji su se sudarili skupocjeni Nissan GT-R Godzilla, koji košta više od milijun kuna, vozilo dostupno kupcima više platežne moći, još jedan podatak izazvao je naš interes.

Naime, jedan od osoba koje su se nakon sudara pobrinule za superautomobil je Adrian Petričević, mladić iz Splita poznat po obijesnoj vožnji zbog koje mu je na dvije godine poništena vozačka dozvola. Međutim, ovaj put mladi Adrian nije kriv ni u jednom pogledu, iako je pojedincima na prvi pogled izgledalo kako je i on sudjelovao u nesreći.

Kako saznajemo u zavoju pred ulazom u mjesto, Godzilla je išla u smjeru izlaska iz Stobreča da bi u jednom trenutku udarila u Peugeot koji je naišao iz suprotnog smjera desnom kolničkom trakom.

Uzrok sudara i niz detalja nakon njega prepričala nam je Teodora Čović iz Splita, majka djevojke koja je bila u Peugeotu na suvozačkom mjestu.

- Sinoć oko ponoći, moja 21- godišnja kćer i njena 22-godišnja prijateljica su vozile prema Stobreču kada je naišao taj automobil koji se okrenuo na cesti i udario u njih svom snagom. Kako su nam kazali, vozač se išao okrenuti “na ručnu”, izgubio kontrolu, i unatoč tome što je na tom dijelu cesta široka udario je u automobil u kojem su bile moja kćer i njena prijateljica.

Kraj vozila su bila trojica mladića među kojima i Adrian Petričević, koji nije bio vozač Godzille, ali mi je kćer ekla da je bio unutra kao putnik. Oni skidaju registarske pločice s tog automobila, a zatim ga pokrivaju ceradom.

image
Peugeot oštećen u sudaru u Stobreču
Privatni album

Za to vrijeme moju kćer i njenu prijateljicu, koje su od udarca izgubile svijest, iz Peugeota izvlači jedan mladić koji ih je kasnije i odveo na Hitnu pomoć. Došla je policija i napravila očevid, a moja kći i njena prijateljica su testirane na alkohol i pokazalo im je objema 0,0 promila.

Za mladiće ne znam jesu li i koliko “napuhali”, a kasnije sam čula da im je na licu mjesta naplaćeno 15.000 kuna. Moja kćer je četvrta godina fakulteta, dobila je rektorovu nagradu, radi na dva posla, prijateljica joj radi u privatnoj tvrtki u medicinskoj struci.

Tu večer su učile više sati te su se išle provozati da malo razbistre glavu od opsežnog gradiva. Obje su mogle poginuti zbog osoba kojima je divljanje po prometnicama način života, a navodno je vozio neki mladić iz BiH.

Njih dvije imaju natučena koljena od jačine udarca, a u bolnici im je snimljena i glava zbog jakih bolova u čeljusti te je, na sreću, snimak pokazao kako nema loma kostiju. Mi svakako namjeravamo ići i privatnom tužbom - kazala nam je uznemirena majka.

Iz PU splitsko-dalmatinske saznali smo službene podatke o prometnoj nesreći, ali ne i identitet osoba iz Godzille.

- U petak oko 00.20 sati  zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći, sudar dva osobna automobila, koja se dogodila u Stobreču, na kolniku ulice Sv. Lovre. Dolaskom očevidne ekipe na mjesto događaja, obavljenim očevidom nesporno su utvrđeni svi sudionici prometne nesreće i njihova uloga u istoj, kao i nesporni podaci o vozilima sudionika.

Po obavljenom očevidu dvije sudionice su naknadno zatražile liječničku pomoć na HKP KBC “Split“ gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Zbog počinjenog prekršaja opisanog u čl.51 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a uz primjenu čl. 293. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcioniran 41-godišnji vozač.

Točno je da su s jednog od vozila sudionika skinute pripadajuće registarske pločice i vozilo pokriveno zaštitnom ceradom do dolaska policijskih službenika na mjesto događaja međutim tim činom nisu ostvarena obilježja prekršaja - navedeno je u odgovoru na naš upit.

Poslali smo upit i Adrianu Petričeviću da nam prepriča što se dogodilo prije i nakon sudara te je li bio u vozilu kada je došlo do sudara ili je naknadno stigao na mjesto prometne nesreće.

- Nisam bio u Godzilli, bio je vozač sam. On je naš prijatelj i suradnik, radili smo nešto u garaži koja je u Stobreču, odmah u blizini mjesta gdje se dogodila prometna nesreća.

Snimili smo vozilo nakon čega je on izašao, "stiskao prva, druga" i onda smo čuli škripu guma i udarac. Istrčali smo dolje, ostavili širom otvorena vrata garaže i vidjeli prijatelja koji je izašao iz auta, a djevojke iz Peugeota su izašle iz svog vozila i sjele na zidić.

Došli smo domah pa su zato valjda mislile da sam bio u automobilu i nisam vidio da su u besvjesnom stanju, zaista. Vidio sam da je jedna od njih plakala.

Moj prijatelj je izašao iz automobila, a okolo su se zaustavljali automobili čiji vozači su bili očevici sudara. Prijatelj mi se od jačine sudara malo udario u ruku.

Ponavljam, nije okrećao "na ručnu" već je zbog jačine motora, kada je dao pun gas, izgubio na trenutak kontrolu nad vozilom koje je pobjeglo u suprotnu traku. Da tamo nije bilo nikoga, ništa ne bi ni bilo. Nije platio 15.000 nego 1.500 kuna kazne - strpljivo nam je prepričao Adrian Petričević.

Kaže nam i kako bi više volio da se o njemu piše zbog njegovog privatnog biznisa nego zbog starih grijeha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 22:22