StoryEditorOCM
Crna kronikaPROMETNA NESREĆA

Nakon udara Godzille u dvije djevojke u Peugeotu nedaleko od Splita javio se vozač iz BiH: Zbog premorenosti sam izgubio kontrolu, a moja je stvar zašto sam skinuo tablice

Piše PSD
12. siječnja 2022. - 09:32

Nakon objave teksta u Slobodnoj Dalmaciji o prometnoj nesreći u Stobreču gdje je na Putu Sv. Lovre Nissan GT-R Godzilla udario u Peugeot, naš tekst je s pojedinim izmjenama i dodacima prenio i jedan BiH portal. Nakon toga njima se javio mladić iz Mostara koji je upravljao Godzillom sa svojom stranom priče koju je objavio isti portal Bljesak.info.

Njegova izjava se poklapa s onim što je za "Slobodnu" kazao Adrian Petričević iz Splita, prijatelj vozača Godzile koji je nakon prometne bio među prvima na mjestu događaja. Obojica kažu kako je do gubitka kontrole nad supersutomobilom došlo slučajno, a ne zbog divljanja na cesti.

Prenosimo izjavu mladića iz Mostara i dokumentaciju koju je priložio portalu "Bljesak.info":

Istina je da sam dana 06.01.2022. godine, točnije u kasnim večernjim satima negdje oko ponoći, bio u Stobreču te da sam te prilike upravljao vozilom marke Nissan GT-R Godzilla u mom vlasništvu. Prije samog događaja bio sam u radionici odnosno garaži koja se nalazi u Stobreču, kod svojih prijatelja te smo te prilike snimali materijale u istoj garaži, nakon čega sam krenuo kući.

image
Godzilla s kojom je izazvan sudar u Stobreču
Privatni album/Bljesak.info

U jednom trenutku, vjerojatno uslijed premorenosti, izgubio sam kontrolu nad vozilom, a u tom trenutku iz drugog pravca išlo je vozilo Peugeot koje ni na koji način nisam mogao izbjeći te ostvarujem kontakt s istim. Nakon toga, izlazim iz svog vozila, kao i vozačica i suvozačica drugog automobila, koje su same izišle te sam se uvjerio da su pri svijesti i bez težih ozljeda. 

S obzirom na to da se nezgoda dogodila u neposrednoj blizini radionice odnosno garaže mojih prijatelja u kojoj sam prethodno bio, isti su čuli udar te su odmah došli na lice mjesta, dakle isti nisu u trenutku nezgode bili sa mnom u vozilu, kao što se to navodi u objavljenom članku. Iz svojih osobnih razloga, uklonio sam registarske oznake sa svog vozila te sam isto prekrio ceradom, time ne škodeći nikome niti sam time počinio bilo kakav prekršaj, kazao je za Bljesak.info, što je utvrdila i policija prilikom obavljanja uviđaja.

Na lice mjesta je izišla i policija te uzela izjave kako moju tako i izjave vozačice i suvozačice drugog vozila, koje su cijelo to vrijeme bile na licu mjesta, razgovarajući sa mnom, pitajući između ostalog o popravci njihovog vozila. Policija je odradila svoj posao, na licu mjesta su me i alkotestirali te utvrdili da nisam pod utjecajem alkohola.

image
Kazna naplaćena vozaču Godzille
Privatni album/Bljesak.info

Želim istaknuti da kao jedan ozbiljan, odrastao čovjek znam što predstavlja automobil i koliko je pravilno i savjesno upravljanje istim bitno, stoga su neistine da sam se kako je to navedeno ''išao okretati na ručnu'' već je gubitak kontrole nad automobilom posljedica vjerojatno premorenosti, usprkos opreznom upravljanju istim. U automobilu sam bio sam, što se može provjeriti i kod nadležne policijske uprave koja je izlazila na lice mjesta, a moji prijatelji su došli naknadno čuvši da se nezgoda dogodila. 

Također, želim istaknuti da vozačica i suvozačica iz drugog vozila niti u jednom trenutku nisu gubile svijest niti su davale bilo kakve znakove koji bi ukazivali na teže tjelesne ozljede. Djevojke su, kao što sam to i naveo nakon samostalnog izlaska iz automobila, sjedile na zidiću uz cestu, naravno, potresene s obzirom na nezgodu, međutim, u komunikaciji s njima sam uvidio da su u redu.

image
Zapisnik o testiranju alkohola vozaču Godzille
Privatni album/Bljesak.info

Netočan je navod da ih je netko izvlačio iz automobila s obzirom na to da su kao što sam to prethodno i naveo same izišle iz automobila, izjavio je za Bljesak.info. Očitujući se na dio članka da mi je na licu mjesta naplaćeno 15.000 kuna kazne, ističem da je i taj navod još jedan u nizu netočnih navoda s obzirom na to da mi je policija koja je obavljala uviđaj predmetne prilike izdala dva prekršajna naloga na ukupan novčani iznos od 1.250 kuna - kazao je Mostarac.

S takvim vozilom kojim upravlja Adrian Petričević, objavljen je video na You Tubeu: "NISSAN GTR R35 650HP U GASU!!!". Napominjemo kako je video objavljne prije nego li je mladi Splićanin ostao bez vozačke dozvole.

https://youtu.be/Vv3n2oZ7enE
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. siječanj 2023 23:38