StoryEditorOCM
Crna kronikaživot u strahu

Ogorčeni mještani Velića žale se da svoju djecu moraju sklanjati od opasnih životinja: To nije bio prvi napad, psi su već ugrizli čovjeka za nogu!

16. srpnja 2020. - 09:51

"Svi mi koji smo šutjeli i uzdali se u institucije, pogriješili smo", kažu nam mještani sela Velića kod Trilja, u kojem je u utorak ujutro, oko 5.45, pas u vlasništvu 19-godišnjeg Mihaela K. napao 70-godišnju Maru M. i teško je ozlijedio.

Srednjoazijski ovčar je ženi polomio svih pet prstiju lijeve ruke, a slomio joj je i podlakticu lijeve i desne ruke, nanijevši joj i ogrebotine na desnom laktu i lijevom zglobu, a on nije jedini pas u vlasništvu 19-godišnjaka.

– Ovo nije prvi napad pasa u našem mjestu. Osobno znam da je ovaj pas koji je napao našu susjedu Maru napadao još ljudi po selu. Prije šest mjeseci, ničim izazvan, napao je jednog mještanina u dobi od pedesetak godina, koji se obranio štapom pa je pas pobjegao, a čovjek nije htio prijavljivati događaj policiji niti vlasnika psa. Prije dva mjeseca također jedan pas ovog istog Mihaela K. ugrizao je našeg mještanina za petu, ali kako su napadnuti i vlasnik psa u dobrim odnosima, događaj nije prijavljen policiji. Pas je u dva navrata napao i nevjestu od ove izgrižene gospođe Mare M., i to jednom dok je bila na biciklu te je jedva uletjela u svoje dvorište i tako se spasila, a drugi put kada ga je mlatila nekim štapom i tako se obranila – kazali su nam mještani.

– U zadnjih nekoliko godina mi smo u strahu od dvojice nesavjesnih susjeda koji drže kangale, azijate, agresivne velike pse koji ničim izazvani nasrću na djecu i odrasle osobe. Mještani djecu autima voze u školu jer put do škole prolazi pokraj njihovih kuća. Na molbu upućenu vlasnicima da posebno pripaze na te pse, oni upućuju roditelje da ostave djecu u kući kada njihovi psi šetaju po mjestu.

– Nebrojeno puta sam zvao policiju jer su psi u nekoliko navrata nasrnuli na moje dijete. Osim inspektora policije u Sinju, svi ostali djelatnici policije su poprilično nezainteresirano reagirali prilikom izlaska na teren. Psi bi do njihova dolaska, koji bi uslijedio nekoliko sati poslije, već bili spremljeni u svoje kaveze...

- Molim vas, pomozite nam! Nemojte dopustiti da ovo ostane samo mrtvo slovo na papiru – zamolio nas je najhrabriji među stanovništvom Velića.

Od policije doznajemo da je krim-istraživanje ovog događaja u tijeku, za sada nema nikakve prijave protiv 19-godišnjeg Mihaela K. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2023 20:08