StoryEditor
Crna kronikatijelo u zamrzivaču

Odvjetnik Smiljane Srnec, optužene za ubojstvo sestre Jasmine, pokrenuo manevar koji bi mogao obustaviti istragu

Piše JL
7. ožujka 2019. - 19:01
palovec-prava

Odvjetnik Krešimir Golubić, koji po službenoj dužnosti brani Smiljanu Srnec (45) iz Palovca koju se sumnjiči da je tijekom 2000. godine usmrtila svoju sestru, 23-godišnju Jasminu Dominić, podnio je žalbu protiv rješenja o provođenju istrage varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva, piše Jutarnji list.

U žalbi odvjetnik osporava sve navode tužiteljstva, ali s obzirom na to da je postupak tajan odvjetnik Golubić nije mogao reći ništa o sadržaju žalbe i kojim argumentima pobija tvrdnje tužiteljstva o osnovanosti sumnje da je baš njegova branjenica usmrtila svoju sestru čiji je nestanak prijavljen u kolovozu 2005., a tijelo otkriveno 16. veljače u kući u Novoj 29 u Palovcu nedaleko od Čakovca. Da je žalba stigla na varaždinski Županijski sud potvrdio je i Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda.

Osim što se pobija tvrdnja da nema argumenata da je Smiljana Srnec ubila svoju sestru, navodno se traži i da se izdvoje neki dijelovi spisa. Prije nego odluči o žalbi sutkinja istrage mogla bi uputiti spis na Vrhovni sud da on odluči o osnovanosti zahtjeva za izdvajanje nekih dokaza, pa tek nakon toga odlučivati o osnovanosti žalbe na rješenje o određivanju istrage. U svakom slučaju, sud mora žurno postupati jer je Smiljana Srnec u pritvoru.

Ukoliko pak sutkinja istrage donese rješenje i odbije žalbu branitelja Smiljane Srnec i rješenje postane pravomoćno do kraja ovog ili početkom sljedećeg tjedna, tužiteljstvo bi moglo početi pozivati svjedoke, među kojima su i članovi njezine uže obitelji. Svi oni imaju blagodat i ne moraju svjedočiti, ali ako otklone tu blagodat, dužni su govoriti istinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 22:30