StoryEditor
Crna kronikaspremajte kofere

Odluka koja je sprječavala izručenje Zorana i Zdravka Mamića je ukinuta, sudac će morati ponovno odlučivati i bolje obrazložiti odluku

Piše Marin Dešković/JL
21. lipnja 2021. - 11:01

Borba za izručenjem braće Mamić još nije gotova! Naime, Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinilo je odluku sucu istrage da se protiv Zdravka i Zorana Mamića, koji je protiv njih u odsutnosti odbio odrediti istražni zatvor, piše jutarnji.hr.

Kao što je poznato, određivanje tog istražnog zatvora protiv braće nužan je preduvjet za raspisivanje nove tjeralice te za traženjem izručenja sukladno odredbama sporazuma između Hrvatske i BiH koji je stupio na snagu 2014. godine.

Sudac istrage u odnosu na braću Mamić morat će donijeti novu odluku. Ovoga puta, bolje obrazloženu.

U odnosu na ostale okrivljenike izvanraspravno vijeće je potvrdilo odluku suca istrage, što znači da sudac Darko Krušlin ostaje na slobodi, dok iza rešetaka ostaju njegov kolega Zvonko Vekić, te osječki poduzetnik Drago Tadić.

Treći osumnjičeni sudac Ante Kvesić, kojem je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a vezan je uz njegovu sudačku funkciju, nije se niti žalio budući da u trenutku kad rješenje o istražnom zatvoru postane pravomoćno, a što se upravo dogodilo, protiv njega se pokreće stegovni postupak te ga se udaljava sa sudačke funkcije.

Stoga više nema razloga za istražni zatvor pa će biti pušten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. srpanj 2021 03:34