StoryEditor

Odlikovanom branitelju 11 godina zatvora za prijevoz kokaina

Piše PSD.
2. srpnja 2008. - 19:11

Vrhovni sud je Zoranu Čeki (47), ranjenom, odlikovanom pa posrnulom branitelju iz Travnika, povećao kaznu zatvora, preinačivši dodijeljeni mu zatvorski 'staž' sa 9 i pol na 11 godina zbog prevoženja 6,5 kg kokaina, s kojim je ulovljen 22. rujna prošle godine na GP-u Macelj.

Suđenje Čeki je vođeno na Županijskom sudu u Zlataru i dovršeno je u veljači, a kako je taj državljanin Hrvatske i BiH od uhićenja cijelo vrijeme u pritvoru, odležani dani će mu se uračunati u kaznu. Optužen je jer je prevozio u svojem BMW-u 525 kokaina namijenjenog daljnjoj prodaji.

Sud nije povjerovao Čeki da nije znao što prevozi i da je mislio da prevozi kompjutore i zlatninu na sarajevsku Ilidžu, u jedan fast-food restoran. Bila je to, tvrdio je Čeko, protuusluga, odnosno prebijanje duga za popravak automobila, zbog čega je navodno i putovao u Njemačku.

Priznao je tek da je posumnjao da se radilo o nečemu vrijednom. Sud nije omekšalo ni predočavanje prijetećih SMS poruka koje je netko poslao Čekinoj ženi, preko koje mu je poručio da će i nju i njihovu djecu, te samog Čeku, sustići kazna ako progovori.

Ljiljana Pavlina / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 05:23