StoryEditor
Crna kronikajutros ušetao u postaju

Odbjegli bankar predao se bez ukradenog novca, ne zna se gdje su milijuni; Tijekom bijega kretao se u društvu sumnjivih osoba, shvatio da je sigurniji iza rešetaka?

Piše Dušan Miljuš / JL
19. studenog 2019. - 14:31
bankar00

Odbjegli bankar Srđan Djaković u policijsku postaju ušetao je, ali bez novca kojeg je "popalio" iz poslovnice OTP banke u Vrlici zbog čijeg je zatvaranja i odlučio "opelješiti" novac kojeg je prethodno naručio za isplatu klijentima.

Kako Jutarnji list doznaje iz izvora bliskih istrazi, osim što je vratio 229.000 eura i 100.000 švicarskih franaka, Djaković je u međuvremenu "presušio" i nije policiji otkrio gdje je ostatak iznosa većinom u eurima, a procjenjuje se da je ukupna šteta nanesena OTP banci oko 11,2 milijuna kuna.

Djaković se predao policiji: odbjegli bankar došao u Split pa se došetao do vrata postaje

Daleko je Srđan D. od moderne verzije Robina Hooda: priča o pljačkašu banke iz Vrlike još je čudnija nego je to izgledalo na početku

U međuvremenu se ustanovilo da je Djaković koristio činjenicu da je kao voditelj male ekspoziture OTP banke imao pod nadzorom račune klijenata. Kad je shvatio da bi se zatvaranjem poslovnice i prvom reklamacijom klijenta razotkrila njegova kriminalna rabota odlučio je pokupiti novac i pobjeći iz Hrvatske.

Kako doznajemo, društvo u kojem se kretao od bijega nakon petka 8. studenog u BiH uglavnom su bile osobe iz krim miljea, a s tolikom količinom novca nije mu bilo ni sigurno ostati jer bi vrlo brzo shvatio da je i sam lovina, ali ne samo od strane pravosuđa.

Odbjegli bankar je vrlički Robin Hood?! Sugrađani kažu da je Serđo bio legenda: 'Uzima je od bogatih i dava siromašnima. Meni je maka minus s računa'; Neki misle da je pobjegao s ljubavnicom...​

Vrlički bankar iz centrale naručio 11 milijuna kuna, strpao ih u ruksak i nestao; Prijateljima je ispričao svoj plan, mislili su da se šali: Govorio je da mu je 'pun kufer' svega i da želi u Južnu Ameriku

To je kako doznajemo bio razlog zbog kojeg se odlučio predati i vratiti u Split, jer je shvatio da će mu ipak biti sigurnije iza rešetaka bez novca, nego na slobodi sa stotinama tisuća eura.

Sada za policiju i banku ostaje enigma gdje je završio novac, ali sasvim je izvjesno da će ga teretiti za navedeni iznos, a njega neće moći ni približno nadoknaditi ako ne vrati novac pa i da rasproda svu imovinu koju posjeduje.

#VRLIKA#SRĐAN DJAKOVIĆ

Izdvojeno

05. srpanj 2020 16:52