StoryEditor
Crna kronikaJUTARNJA PREDSTAVA

Odana do kraja: djevojka dilera iz Žrnovnice pokušala se kroz prozor riješiti dokaznog materijala, račune joj pomrsio policijski pas Balto

Piše Katarina Marić Banje
5. lipnja 2020. - 12:23

Pritvorskom nadzorniku doveden je 25-godišnji diler iz Žrnovnice kod kojeg je nađeno više od pola kilograma marihuane i malo manje od 200 grama amfetamina “speeda”. Od uhićenja ga je pokušala spasiti djevojka bacajući drogu kroz prozor, ali joj je planove poremetio Balto - policijski pas.

Kada su inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske u jutarnjim satima četvrtka banuli na vrata 25-godišnjaka, njegova vjerna družica, koja je bila u stanu, otezala je s otvaranjem. Zahtijevala je vidjeti nalog i dobivala na vremenu dok je navodno istovremeno kroz prozor u nabujali vrt ispod izbacivala ilegalnu robu.

Međutim, doveden je službeni pas za otkrivanje droga koji je prokrstario okolišem kuće i legao točno na mjesto gdje je djevojka bacala “travu” i otkrio tako dokazni materijal. Pronađeno je 528 grama marihuane i 185 g amfetamina.

Marihuana je bila raspodijeljena u 7 paketa različite veličine, a speed u dvije PVC vrećice. Mladi poduzetnik je pride imao i dvanaest stabljika indijske konoplje, lampu za uzgoj indijske konoplje i digitalnu vagu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 25-godišnjaka je podnijeta kaznena prijavu zbog neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet. Doveden je pritvorskom nadzorniku nakon čega slijedi ispitivanje na državnom odvjetništvu. Policajci su pokazali razumijevanje za ljubavne jade te djevojka nije prijavljena.

Prošle godine je na području PU splitsko-dalmatinske zaplijenjeno 76,6 kilograma marihuane, a ove godine se u statistikama već bilježi trostruko veća količina. Navedimo samo najveću zapljenu kada je početkom travnja uhićen 27-godišnji vozač kamiona iz Imotskog. Na makarskom primorju, u Drašnicama, kod njega je otkriveno 200 kilograma "trave" u prikolici teretnog vozila.

U Radošiću na balkonu uzgajao "travu"


Osim zapljene u Žrnovnici policajci su u četvrtak istovrsnog posla imali i u Radošiću gdje su uhitili mladog uzgajivača ilegalne kulture. Slučaj su  zajedno riješili policajci Postaje granične policije Trilj i Policijske postaje Sinj. Temeljem naloga izvršena je pretraga obiteljske kuće u kojoj je na balkonu pronađeno šest stabljika marihuane. Protiv 27-godišnjaka je nakon kriminalističkog istraživanja podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

item - id = 1024913
related id = 0 -> 1032515
related id = 1 -> 1017897
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2021 15:40