StoryEditor
Crna kronikaincident u dvorištu

Obiteljsko krvoproliće u okolici Zadra šokiralo javnost: nakon svađe ranio sina nožem pa otišao u polje i zabio ga sebi u prsa!; 'Poludio je, izgubio živce, srećom oštrica nije pogodila srce'

Piše B. S., I. N.
23. svibnja 2019. - 13:30

Obiteljski sukob u Rašteviću pokraj Zadra u srijedu je završio krvavo: otac V.B. (48) je sina L.B. (26) ranio nožem, nakon čega se pokušao ubiti nožem u srce.

Nož je sebi zabio u prsa, ali nije pogodio srce, pa su obojica prevezeni u zadarsku Opću bolnicu na pružanje liječničke pomoći, gdje su im konstatirane lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za navedeni događaj, tako da je moguće da dođe i do prekvalifikacije djela - rekla je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin. Dodala je kako je u 17.30 sati 48-godišnjak najprije verbalno napao 26-godišnjaka, a potom ga ozlijedio oštrim predmetom, nakon čega se udaljio. Nedugo nakon toga, pronađen je s ozljedama za koje se pretpostavlja da je sam sebi nanio.

Incident se odigrao u dvorištu susjedne kuće, gdje je oko 17.30 sati otac s 1,06 promila alkohola u krvi najprije verbalno napao sina, a potom ga i ozlijedio nožem. Kada je shvatio što je učinio pobjegao je u polje, gdje se pokušao ubiti tako da je nožem htio probosti srce. Nedugo nakon toga pronađen je na jednoj uzbrdici u Rašteviću s ozljedama od noža. Navodno je, prema pričama mještana, sinu zamjerao način vođenja života, a posebno sklonost opijatima.

- Ćaća ga je navodno vidio u nekom neprirodnom stanju i nije mogao to prihvatiti. Poludio je, izgubio živce, pa ga ranio i pobigao u polje, a onda napao i sebe. Pronašli su ga s nožem u prsima. Srećom, sve nije završilo i gore - rekli su mještani Rašetevića u kojem je otac sam živio sa sinom. Prema zadnjim informacijama iz policije slijedi mu prijava za kazneno djelo protiv života i tijela.
 

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 09:51