StoryEditor
Crna kronikana meti nasilnika

Novi napad na vozača 'Prometa': tri osobe razbile mu arkadu i 'poslale' ga u bolnicu!

Piše A. Topić
1. studenog 2019. - 18:36

Ponovno je napadnut vozač "Prometa Split". Na Ravničkom mostu, početnoj stanici linije broj 60 u Omišu, u petak je došlo do incidenta kad je osoba za volanom automobila koji je bio parkiran na autobusnoj stanici odbila pomaknuti svoje vozilo kako bi autobus parkirao na za njega predviđeno mjesto. 

U autu su bile tri osobe, dva muškarca (kako neslužbeno dozajemo - otac i sin) te jedna žena. Miro Delić, direktor Prometa, ispričao nam je kako je došlo do napada:

- Naš je vozač u 13 sati i 30 minuta došao na Ravnički most gdje je zatekao automobil koji mu je prepriječio put stanici. Na inzistiranje da se vozilo pomakne, došlo je do verbalnog, potom i fizičkog napada. Dobio je nekoliko udaraca u glavu i razbijena mu je arkada.

Naišao je drugi naš vozač i priskočio mu u pomoć tako što ih je razdvojio. Obaviještena je policija, vozač je prevezen na hitnu pomoć u Omiš, a potom je u pratnji naših djelatnika otišao put Splita. U postaji su uzete izjave svih sudionika - kaže Delić.

Napadnuti vozač ubrzo je otpušten iz bolnice jer nije zadobio teže ozljede.

Nažalost, napadi na "Prometove" vozače često pune stupce crne kronike, a izgleda da se ne čini previše kako bi se suzbili. Njihov sindikat već godinama predlaže da se proglase službenim osobama kako bi kazne počiniteljima bile veće, no za sada se to ne događa.

Upitali smo Delića koliko je šofera trenutno na bolovanjima zbog napada:

- Teško je precizirati. Nakon ovakvih incidenata oni trpe i fizičke i psihičke posljedice. Povratak na posao ovisi o liječnicima. U svakom slučaju, najoštrije osuđujem i ovaj napad. To je još jedan dokaz da treba što prije pozitivno riješiti inicijativu da se vozači proglase službenim osobama - dodao je Delić. 

Već iduća šezdesetica krenula je po rasporedu...

#PROMET SPLIT#NAPAD NA VOZAČA

Izdvojeno

07. srpanj 2020 03:33