StoryEditorOCM
Crna kronikasin ubio oca

Novi detalji ubojstva u Vinkovcima: osumnjičeni je udario u stup, skočio u rijeku, nastavio pucati na policajce...

Piše Hina
29. ožujka 2023. - 15:37

Obdukcija će utvrditi je li muškarac koji je sinoć u Vinkovicima ubio oca na kraju počinio samoubojstvo ili je stradao u razmjeni vatre s policijom koja ga je pokušala uhititi i pritom bila prisiljena upotrijebiti vatreno oružje.

Po riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Dragutina Živkovića, koji je iznio pojedinosti ovog događaja, policija je sinoć zaprimila dojavu 37-godišnjeg muškarca da je u vinkovačkoj Ulici Dragutima Žanića-Karle usmrćen član njegove obitelji.

Nakon dolaska na mjesto zločina policajci su zatekli na pješačkoj stazi tijelo 63-godišnjeg muškarca, dok se počinitelj udaljio s mjesta događaja.

"U nekoliko sljedećih dojava policiji, 37-godišnjak je prijavio kako je član njegove obitelji koji mu je uputio prijetnje smrću provalio u njegovu kuću, a kako ga nije zatekao, udaljio se osobnim automobilom", kažu u policiji.

Internetom kruži video koji je snimio A.P. iz Vinkovaca prije nego što je ubio oca. U njemu se obraća prijateljima

Dodaju da je dojavitelj pritom naveo marku i registracijske oznake vozila, što je policiji pomoglo da započnu s ciljanim traganjem za počiniteljem te blokiraju šire područje.

Živković je kazao kako je policija ubrzo uočila traženo vozilo u Ulici Matije Gupca u Vinkovcima i krenula u potjeru. No, kada je primijetio policijsko vozilo, vozač se dao u bijeg pri čemu je udario u metalni stup te se, napustivši automobil, dao u bijeg prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje.

Policajci su ga pozivali na mirnu predaju, međutim osumnjičeni je u prvom trenutku počeo prijetiti samoubojstvom, da bi odmah potom iz vatrenog oružja počeo ispaljivati hitce prema policajcima. U skladu sa zakonskim odredbama policajci su ispalili više upozoravajućih hitaca u zrak, kazao je Živković navodeći da su, s obzirom da je bjegunac nastavio pucati, oni uzvratili.

Bjegunac je potom ušao u rijeku Bosut, ponovno izražavajući namjeru da će počiniti samoubojstvo te nastavio pucati prema policajcima, zbog čega oni ponovno uzvraćaju. Nakon prestanka razmjene hitaca, policijski službenici su uočili tijelo osobe kako pluta u rijeci.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci koji su tijelo izvukli iz rijeke. Očevidom, koji je i dalje u tijeku, rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru koja je naložila i provođenje obdukcije koja će se provesti tijekom dana.

Iako policija to nije potvrdila, neslužbeno je potvrđeno da je riječ o obiteljskoj tragediji u kojoj je sin pucao vatrenim oružjem na oca usmrtivši ga, a potom je i sam stradao. Obdukcija bi trebala pokazati je li počinio samoubojstvo ili je ubijen u okršaju s policijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 08:42