StoryEditor
Crna kronikaslučaj koji je šokirao hrvatsku

Novi detalji stravičnog napada psa na jednomjesečnu bebu: policija podiže kaznenu prijavu i protiv majke?; Djevojčica će morati na još jednu operaciju, život joj je i dalje ugrožen

Piše JL
25. ožujka 2019. - 15:49

Djevojčica koju je prije tri dana ugrizao pas tijekom dana ponovo će morati na operaciju, doznaje Jutarnji list od ravnatelja Dječje klinike u Klaićevoj, prof.dr. Gorana Roića.

- S obzirom na primarnu težinu i prirodu zadobivenih ozljeda kao i na nalaz kontrolnog MR-a mozga pokazalo se da treba napraviti novu neurokiruršku operaciju. Njezino je stanje stabilno ali i dalje je vitalno ugrožena - rekao je prof. dr. Roić.

Djevojčicu je pas ugrizao jednom u području potiljka i nanio joj teške ozljede, a riječ je o kraniocerebralnoj traumi, što znači da joj je oštećen mozak i kost glave, odnosno da ima višestruke prijelome. Ugriz je doveo do krvarenja, a stradalo je i moždano tkivo.

Rekonstrukcija stravičnog napada na jednomjesečnu bebu: djevojčica se probudila i počela plakati, a to je probudilo i dogu; Susjeda: Imaju tri psa i s njima nikada nije bilo problema

Podsjetimo, nemili događaj zbio se u obiteljskoj kući nevjenčanih supružnika, roditelja djevojčice. Obiteljski pas tri godine star, argentinska doga, prema neslužbenim informacijama dosad nije bio agresivan, a u trenutku napada u kući su bili i djetetovi roditelji.

Beba je navodno spavala u sobi, a pas je bio u drugoj prostoriji. U jednome trenutku beba se probudila i počela plakati, pas se uspio provući u sobu te ju je ugrizao za glavu. S obzirom da pas dosad navodno nije pokazivao agresivnost, postoji mogućnost da je na neki način htio pomoći. Ipak, okolnosti tek trebaju biti utvrđene.

'Beba se probudila i počela plakati, pas je otrčao do kolijevke...' : otkrivaju se detalji napada psa na jednomjesečnu djevojčicu; Ona je i dalje životno ugrožena, policija je pokrenula istragu protiv njezinog oca

Protiv oca djevojčice Koprivničko-križevačka policija pokrenula je kriminalističko istraživanje te su iz policije najavili da će protiv njega biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda djetetovih prava.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, ozbiljno se u policiji razmatra mogućnost da za isto djelo bude osumnjičena i majka.  Radi se o djelu povrede djetetovih prava, konkretno, nepoduzimanju svih mjera da pas ne dođe do sobe s djetetom i ne ugrize ga. Budući je majka zajedno s ocem bila u kući kada se napad dogodio lako je moguće da i ona odgovara. 

Protiv oca jednomjesečne bebe koju je izgrizao pas podignuta kaznena prijava

I otac i majka poriču odgovornost te tvrde kako su uvijek pazili na sve. Majka je u izjavi za 24 sata rekla kako ona i njezin suprug nisu ništa krivi.

- Znam da sada ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi - rekla je novinarima u kratkome telefonskome razgovoru.

#NAPAD PSA

Izdvojeno

09. srpanj 2020 02:36