StoryEditorOCM
Crna kronikaZASTRAŠIVALI ŽUVELU

Nova optužnica za članove splitske zločinačke organizacije: pretukli jednog od ‘svojih‘ kako ih ne bi izdao, procurio i razgovor: Ja sam ga zgazio...

13. ožujka 2020. - 16:31

USKOK nikako ne da mira Željku Rajiću kojeg su proglasili šefom zločinačke organizacije te njegovim "pobočnicima" Anti Vučku i Petru Vukniću koji se od ožujka prošle godine nalaze u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama.

Nakon nekoliko proširenja istrage i podizanja optužnice u kojem se Rajića i kompaniju tereti za niz ozbiljnih kaznenih djela od pokušaja teškog ubojstva, pokušaja ubojstva, iznuda i pokušaja iznude, protupravno oduzimanje slobode te oštećenja tuđe stvari, na red je stigla i nova optužnica protiv gore navedene trojke.

Naime, USKOK ih sad tereti da su od 10. do 13. studenoga 2018. godine u Splitu, djelujući u okviru zločinačkog udruženja u koje ih je povezao Rajić, a "znajući da je protiv jednog hrvatskog državljanina u tijeku prekršajni postupak zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, u kojem postupku treba biti ispitan pred Općinskim prekršajnim sudom u Splitu", pokušali tu osobu zastrašiti.

Naime, radi se o članu njihovog udruženja i to 22-godišnjem Robertu Žuveli.

USKOK navodi da su ga, a kako bi ga spriječili da ne iznosi saznanja o njima i kaznenim djelima koja su počinili u sastavu tog udruženja, 13. studenoga 2018. godine oko 16,20 sati, sačekali ga kod jednog restorana. Vučak ga je nasilno ugurao u automobil kojim je upravljao Vuknić nakon čega su ga odvezli na nepoznati lokalitet.

USKOK u priopćenju navodi da su ga, u nakani da mu nanesu teške tjelesne ozljede i tako upozore na pripadnost njihovom udruženju, udarali šakama i nogama u predjelu glave, uslijed kojih udaraca je zadobio prijelom lijeve jagodične kosti, koštanog dijela lijeve očne šupljine i sinusa lijeve gornje čeljusti, koje ozljede su u cjelini teške tjelesne naravi.

Kad je policija pokrenula kriminalističko istraživanje povodom ozljeda koje su mu nanijeli, Vučak i Vuknić su Žuveli plaćali ugostiteljske i druge usluge kako ih ne bi teretio.

Već smo pisali kako je sredinom studenoga 2018. godine, Rajić doznao da Žuvela ogovara pripadnike grupe kojoj i sam pripada, pa je naredio Vučku i Vukniću da upozore ovoga tko je gazda i kome pripada, pa su oni dogovorili s njim sastanak u "McDonald'su" u Poljičkoj.

Kad je stigao na mjesto sastanka, Vučak ga je ugurao u Vuknićev automobil te su ga odvezli na nepoznato mjesto. Tamo su ga izudarali tako jako da su mu slomili kosti lica i dobio je potres mozga.

Istražitelji su zabilježili Vučkov razgovor s jednom djevojkom kojoj govori: "Ja sam mu da dva udarca, kolino ovde i kad je pa na pod, ja sam ga zgazio i pukla mu neka žila... Stavili smo njegove pločice na auto i odvezli ga na Hitnu da ne umre pa bi rekli ubojica, oteo ga..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 07:47