StoryEditor
Crna kronikacredo banka

Nova optužnica: Luketin "dijelio" kredite bez osiguranja banke

Piše PSD.
5. lipnja 2014. - 23:40
Šime Luketin, bivši igrač Hajduka i nekadašnji član NO splitskog kluba te predsjednik Uprave propale Credo banke našao se ponovo "na udaru" najnovije optužnice splitskog Županijskog državnog odvjetništva koja ga tereti da je davao kredit kreditno nesposobnom društvu BBS, u kojem je bio predsjednik Nadzornog odbora.

Osim njega, optuženi su i Krunoslav Bešenić, predsjednik Uprave BBS-a te njegova majka Barbara Bešenić, prokuristica i članica Uprave.

Luketina terete da je bez adekvatnih sredstava osiguranja 2004. godine zaključio ugovor o kreditu od 7,5 milijuna kuna s obavezom da društvo kredit vrati za tri godine te da nakon što je postalo jasno da BBS neće vratiti kredit s kamatama, nije poduzeo radnje za naplatu potraživanja banke.

Na traženje Bešenića bivši direktor Credo banke je u šest navrata prolongirao otplatu duga, navodi se u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Splitu. Credo banka se nikada nije uspjela naplatiti, čime je počinjena šteta od 8,7 milijuna kuna.

Predmet optužnice su i krediti plasirani Bešenićima 2005. godine. Bešenić je dobio 3,2 milijuna kuna, a njegova majka 1,1 milijun kuna. Kredite nisu vratili, a Luketin se tereti da im je devet puta produljio rok otplate, što je u konačnici rezultiralo štetom u Credo banci od dodatnih sedam milijuna kuna.

V. U.
Foto: Arhiv CROPIX

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 19:38