StoryEditor
Crna kronikaHRPA PREKRŠAJA

Noćna potjera u Makarskoj za pijanim vozačem: zatečen za volanom pod zabranom vožnje pa odbio testiranje na droge

Piše Katarina Marić Banje
13. ožujka 2020. - 12:53
Ilustracija/HANZA MEDIA

Makarski policajci imali su pune ruke posla u noćnoj potjeri za pijanim 36-godišnjakom kojeg su zatekli na cesti u Peugeotu, iako ima zabranu upravljanja vozilom. Nakon uhićenja je "napuhao" 1,42 promila alkohola, a odbio je testiranje na droge i lijekove naon čega je priveden na makarski Prekršajni sud.

Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, u srijedu oko 22 sata u ulici Stjepana Ivičevića u Makarskoj policijskih službenici su nadzirući prometa izdali zapovijed  vozaču za zaustavljanje vozila. Ovaj je, umjesto da se zaustavi, ubrzao kretanje vozila i  pobjegao.

Policajci su krenuli u potjeru te se on  zaustavio u Cetinskoj ulici, izašao iz vozila i počeo trčati u čemu su ga spriječili policijski službenici. Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je 36-godišnji vozač recidivist u činjenju prometnih prekršaja te je upravljao vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije.

Uhićen je i doveden u postaju gdje je alkotestiran te mu  je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,42 g/kg. Vozač je odbio testirati se na prisustvo droga ili lijekova koje utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnost upravljanja vozilom.

U sklopu kriminalističkog istraživanja 36-godišnjaku je oduzet osobni automobil Peugeot. Također je istraživanjem utvrđeno je da je ostvario i obilježja prekršaja iz Zakona o prebivalištu radi čega su mu izdani prekršajni nalozi

Uz optužni prijedlog doveden je na Općinski prekršajni sud u Makarskoj koji je proveo raspravu i donio odluku kojom je obuhvatio  i odluku o izricanju zaštitnih mjera sukladno Prekršajnom zakonu i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

#MAKARSKA#PIJANI VOZAČ

Izdvojeno

03. srpanj 2020 05:24