StoryEditorOCM
Crna kronikadolijao lopov

Njonjo harao po makarskom autokampu; od stranaca krao novčanike, zvučnike, parfeme i šilterice. Za policiju je smislio opravdanje, ali nije ‘upalilo‘

Piše Vladimir Urukalo
9. studenog 2022. - 09:25

Devet mjeseci zatvora zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u optužnici koju je podignulo protiv Nermina B. (41), zvanog Njonjo, iz Zenice i kojeg terete za dvije krađe u autokampu Rivijera u Makarskoj sredinom srpnja ove godine.

Optužnica ga tereti da je 17. srpnja 2022. prvo ušao u otključani kamper u vlasništvu slovenskog državljanina te je ukrao kožni novčanik s natpisom “Samsonite”, u kojem su se nalazili osobni dokumenti i bankovne kartice uz 200 eura i 5200 kuna.

Nakon toga, Njonjo je ušao u šator njemačkog državljanina i ukrao dva parfema marke “Paco Rabanne”, prijenosni punjač za mobitel, prijenosni zvučnik marke JMB i dvije kape šilterice, ukupne vrijednosti tisuću i 500 kuna.

Nakon što ga je policija uhitila i u sobi koju je koristio pronašla novčanik i šilterice, Njonjo je, iznoseći svoju obranu, negirao krađe. Kazao je da je novčanik pronašao u smeću, a da su kape šilterice njegove i da ih je donio iz Bosne.

No policajci su tijekom obrade, a s obzirom da su opljačkani stranci napustili državu, preko društvenih mreža kontaktirali oštećenike te su im pokazali fotografije pronađenih predmeta. Slovenac je prepoznao svoj crni novčanik te sličicu Gospe iz Međugorja koja se nalazila u njegovu novčaniku.

I Nijemac je preko fotografija prepoznao kape šilterice, a kao dokaz da su njegove djelatnicima policije je proslijedio fotografiju unutrašnjosti svog šatora na kojoj se vide navedene kape.

– Kako se radi o okrivljeniku koji je počinio više kaznenih djela imovinskog karaktera, i to većinom na štetu stranih državljana, i na taj način, među ostalim, pridonio i lošem ugledu Republike Hrvatske kao turističke zemlje, izrečena kazna zatvora ukazuje se primjerenom – navela je u svojoj optužnici Nela Kustura, zamjenica ODO-a Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 22:52