StoryEditorOCM
Crna kronikasve iznova

Ništa od zatvora za odbjeglog tajkuna Ćurkovića, opet će mu se suditi za malverzacije od prije 20 godina. Evo detalja

Piše Vladimir Urukalo
22. listopada 2024. - 16:37
Jozi Ćurkoviću, bivšem vlasniku tvornice ‘Salonit‘ splitski Županijski sud morat će opet suditiBranimir Boban/Cropix

Gotovo dvije godine trebalo je Visokom kaznenom sudu da odluči što će biti s presudom splitskog Županijskog suda po kojoj je u prosincu 2022. godine na tri godine bezuvjetnog zatvora nepravomoćno bio osuđen Jozo Ćurković, bivši vlasnik tvornice "Salonit" i svojedobno jedan od najpoznatijih hrvatskih tajkuna bjegunaca te suvlasnik razvikanog ekosela Grabovica na obali hercegovačkog jezera Buško.

Pala optužba protiv najdugovječnijeg hrvatskog bjegunca! Jozu Ćurkovića progonili godinama, a onda preokret. Evo detalja

A odlučili su ukinuti i osuđujući dio presude, ali i onaj oslobađajući te će splitski Županijski sud Ćurkoviću i ostalima morati opet suditi!

Osim Ćurkovića, koji je bio proglašen krivim za tri (ne)djela i to poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanja kako na zlouporabu povjerenja tako i ovlasti u gospodarskom poslovanju, tada su još na po godinu dana, odnosno 11 mjeseci zatvora uvjetno na rok kušnje od tri godine bili osuđeni Frano Marijić, svojedobno predsjednik uprave "Salonita", i Damir Gabelica, direktor tvrtke "Fizos". Ćurkoviću je tom presudom bilo oduzeto ukupno oko 72 tisuće eura imovinske koristi, a sva trojica su bila obvezna podmiriti štetu od oko 81 tisuću eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 16:40