StoryEditor
Crna kronikaspašavali živu glavu

Neviđena drama u splitskom zaleđu: pijani psihički bolesnik sa sjekirom naganjao ekipu Hitne pomoći po dvorištu obiteljske kuće

9. kolovoza 2019. - 17:53

Troje djelatnika ekipe lokalne Hitne medicinske pomoći bježalo je u četvrtak navečer po dvorištu obiteljske kuće u splitskom zaleđu u kojem ih je sjekirom naganjao psihički bolesnik pod utjecajem više od tri promila alkohola.

Liječnik, medicinska sestra i vozač došli su s vozilom Hitne pomoći nešto iza 20 sati na intervenciju zbog 45-godišnjeg muškarca. Pozvali su ih članovi obitelji, a 45-godišnjak je bio otprije pod tretmanom zbog psihičkih problema. Tu večer je bio i vidno pijan, a kada je vidio ekipu Hitne pomoći sa sjekirom u ruci je krenuo prema njima.

Došao je u blizinu vozača i zamahnuo oruđem prema njemu. Iz vozila su već izašli i medicinska sestra i liječnik i krenuli prema muškarcu. Sve troje medicinara se tada okreću i bježe nazad prema vozilu dok 45-godišnjak trči za njima i maše sjekirom. Uspjeli su se domoći skloništa i zatvoriti se u službeno vozilo.

Pozvana je policija koja ga je savladala nakon čega je odveden u KBC Split. Utvrđeno je kako je ima 3,3 promila alkohola u krvi. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava. Sjekira je zaplijenjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 10:54