StoryEditorOCM
Crna kronikaispravak

‘Netočne su sve tvrdnje u kontekstu kojih se spominje ime i prezime Ivice Kovića u predmetnom članku‘

Piše VIJESTI SD
7. kolovoza 2024. - 18:25

Ivica Ković reagirao je na objavljeni članak naslova "Dekodirane poruke raskrinkale Čubinu ekipu: kokain im je iz Zagreba slao ‘Fiftyaffect‘, u Split je donosio ‘Smoothwalk‘".

„Neistinita je informacija da je Ivica Ković sudjelovao u dilerskoj zločinačkoj organizaciji putem poruka s kriptirane aplikacije „Anom“ te da je koristio oznaku „Notrunk“.

Neistina je informacija da bi Ković preko „Anoma“ primio fotografiju paketića kokaina ili pitao „slikice robe“, da bi primio ikakve novce, da bi dogovarao nabavu nove količine kokaina čistoće preko 90 posto.

Neistina je da je Ivica Ković u bijegu.

Netočne su sve tvrdnje u kontekstu kojih se spominje ime i prezime Ivice Kovića u predmetnom članku.

Ivica Ković nije osoba koja bi počinila kazneno djelo na način kako se to navodi u predmetnom članku, a što škodi ugledu i časti Ivice Kovića, stoga je važno obavijestiti javnost da nije točno da bi na bilo koji način Ivica Ković sudjelovao u dilerskoj zločinačkoj organizaciji.

Ivica Ković i obrana saznali su za optužnicu iz predmetnog novinskog članka i to prije nego li je obrani uručena i dostavljena optužnica. Također, takva optužnica nije do danas niti potvrđena u odnosu na Ivicu Kovića.

Jednako tako, napominje se kako Ivica Ković nije u bijegu već je otišao izvan Republike Hrvatske redovnim putem o čemu posjeduje avionsku kartu koja datira prije nego li je određen istražni zatvor Ivici Koviću te se ukazuje kako je Ivica Ković putem branitelja podnio žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora obrazlažući razloge neosnovanosti njegova donošenja kao i razloge uslijed kojih se ne može prihvatiti da je isti u bijegu, a o kojoj žalbi do danas nije odlučeno stoga navođenje da bi isti bio u bijegu je u potpunosti netočno.

Ivica Ković, po punomoćniku

Odvjetničkom društvu Križanović & partneri d.o.o.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 01:16