StoryEditor
Crna kronikaizvidi u tijeku

Nesreća kod Marine: mladić u moru postavljao kamene blokove, ozlijedio ga propeler; Ozljeda mu je sanirana na licu mjesta nakon čega je prebačen u Trogir

2. srpnja 2019. - 13:08

Splitska policija i Lučka kapetanija obavljaju izvide vezano za pomorsku nesreću u uvali Jelinak u općini Marina prošlog tjedna kada je propeler gumenjaka lakše ozlijedio 25-godišnjaka. Kada se prikupe svi potrebni podaci, izvješće će se dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu koje je obaviješteno odmah nakon nesreće. 

Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, u srijedu je u 16,45 sati zaprimljena dojava da je liječničku pomoć u Domu zdravlja u Trogiru zatražio 25-godišnjak zbog ozljeda nogu. Policijski službenici su odmah postupili po zaprimljenoj dojavi, te se utvrdilo da je došlo do nesreće prilikom postavlja kamenih blokova u moru na području uvale Veli Jelinak u Marini.

Prema prvim informacijama, tri osobe su radile na postavljanju kamena prilikom čega su 25-godišnjak i 42-godišnjak ronili. U gumenom čamcu se nalazio 30-godišnjak i kada je u jednom trenutku pomicao plovilo izronio je 25-godišnjak. Mladića je tada po nozi ozlijedio propeler. Odmah na licu mjesta 30-godišnjak i 42-godišnjak su mu sanirali ozljedu nakon čega su ga prevezli u Trogir gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Ozljede koje je zadobio okarakterizirane su kao lakše. O događaju je obaviještena Lučka kapetanija, radi poduzimanja potrebnih radnji iz njihove nadležnosti, kao i Općinsko državno odvjetništvo, kojem će se po dovršetku izvida dostaviti cjelokupno izvješće. 

Uvala Jelinak je dio Vinišća, najvećeg naselja u Općini Marina, a udaljena je dvije nautičke milje od Trogira. Najpoznatija je po tome što pod morem ima tematski muzej s kipom Isusa Krista visokim oko devet metara i teškim 10 tona te 52 skulpture u naravnoj veličini koje prikazuju 14 postaja Kristovog križnog puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 03:44