StoryEditor
Crna kronikastari policijski poznanik

Nepopravljivi 'poljoprivrednik': Imoćanina opet uhvatili s drogom i kompletnom opremom za uzgoj marihuane

8. veljače 2019. - 13:30

Novu prijavu zbog uzgoja marihuane zaradio je Danije B. (31) kod kojeg su na imotskom području nađene stabljike i kompletna oprema za ilegalnu poljoprivredu, nakon što je prošle godine uhićen s ocem nakon što im je u kući nađeno više vrsta droge.

Nad njim su proveli kriminalističko istraživanje inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske koji su tijekom pretrage stana drugih prostorija u Podbablju kod njega našli: reflektirajuće svjetlo s limom, transformator, aditiv za uzgoj biljke, dvije lampe i električni timer te dvije zasađene stabljike marihuane.

Osim opreme za uzgoj imao je i dvije metalne kutije sa sjemenkama iste biljke. Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U svom dosjeu ima kaznene prijave otprije više godina među kojima i zbog napada na policajce, uništenje u oštećenje tuđe stvari i teške krađe.

Zbog zlouporabe opojne droge prijavljen je prvi put 2012. godine radi posjedovanja marihuane te prošle godine kada su mu pretragu u kuću vršili policajci Postaje granične policije Imotski.

Nakon što je tada nađeno 18 ecstasyja, 12 grama kokaina, 9 grama amfetamina i jedna stabljika marihuane osim Danijela uhićen je i 57-godišnji otac kojem također to nije bio prvi susret s policijom. Otprije ima niz prijava u kaznenoj evidenciji: posjedovanje droge, razbojništvo, krađe i krivotvorenje isprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2022 03:20