StoryEditor
Crna kronikaOTAC TRAŽI SINA

‘Nema traga tučnjavi i jako me čudi da mog Mateja nitko nije vidio kad je – bez jakne – otišao iz beogradskog kluba‘, kaže za ‘Slobodnu‘ Nenad Periš, otac misteriozno nestalog mladića

Piše Marko Didić
1. siječnja 2022. - 22:00
Nenad Periš: Izuzete su sve kamere u 'Gotiku' i na okolnim putovima, koje se sada pregledavaju,valjda će one otkriti nešto  Paun Paunović/Cropix, MUP

– Mateju je ovo bio prvi put da ide u Beograd i, da vam pravo kažem, nisam bio ni sada za to da ide baš tamo čekati Novu godinu. Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše – kaže nam ugledni vaterpolski sudac i dugogodišnji djelatnik splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nenad Periš.

image
Screenshot FB

On se sprema sutra zaputiti u Beograd potražiti svog sina Mateja (27) koji je tamo nestao na Staru godinu u dva i pol sata nakon ponoći.

– Kad me je Matejev prijatelj preko kćerkinog Instagrama zatražio broj mobitela nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev mobitel isključen – govori nam uvijek smireni Nenad koji avionom sutra leti za Beograd.

Prijatelji nestalog Splićanina snimili video ispred beogradskog kluba: ‘Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovjek nekako spremiti u džep i negde ga odnijeti‘

– Nemjerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda – bivši vaterpolist Igor Milanović i državni tajnik za sport Srbije Darko Udovičić koji su angažirali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz našeg veleposlanstva u Beogradu, iz beogradske policije... Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba "Gotik", gdje je viđen oko dva i pol iza ponoći.

image
Klub 'Gotik'
Screenshot YT

Meni nije jasno kako zaštitarsko osoblje tog kluba ne zna gdje je iz njihovog kluba izišao moj sin. Kad su Matejevi prijatelji primjetili da ga nema mislili su da je s nekim društvom i nisu odmah na to obraćali pažnju. Ali, kada su ujutro pred odlazak iz kluba našli njegovu jaknu na vješalici u garderobi "Gotika", a njega nije bilo, nastala je panika koja je kulminirala nakon što su shvatili da nije došao ni u zajednički apartman kojeg su u Beogradu unajmili – govori Periš.

Stižu nove informacije oko misterioznog nestanka mladog Splićanina u Beogradu: ‘Bio je u klubu Gotik, pričao je s nekim ljudima i onda mu se svaki gubi trag‘

– Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno da nitko od osoblja "Gotika" nije vidio kada je i gdje je otišao moj sin. Apsolutno ništa, kao ni gosti koji su bili ispred kluba. Tučnjave nije bilo, nikakvog incidenta, a Mateja nema. Izuzete su sve kamere u "Gotiku" i na okolnim objektima i putovima koje se sada pregledavaju, valjda će one otkriti nešto – nada se otac koji pohvaljuje rad i suradnju beogradske policije. Oni su, bez da čekaju 48 sati nakon prijave nestanka punoljetne osobe, odmah pokrenuli potragu za Matejem – kaže Nenad Periš.

Nestao je Splićanin Matej Periš (28), zadnji put je viđen prije dva dana u jednom beogradskom noćnom klubu. Obitelj poslala poruku javnosti

Matej je završio ekonomiju, cijelo ovo ljeto je naporno radio kao skiper i zaslužio je dobar novogodišnji odmor s prijateljima koji se, na žalost, pretvorio u dramu.

image
Screenshot FB

Obitelj se nada da će sve ipak završiti dobro i da će se Matej zdrav i živ s ocem, koji sutra leti za Beograd, vratiti kući.

image
Ispred kluba 'Gotik'
Screenshot YT
image
Klub 'Gotik'
Screenshot YT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2022 04:40