StoryEditor
Crna kronikaPARIZER, MORTADELA...

Nastavnik iz Zagreba parkirao je auto od 50.000 eura ispred trgovine i onda se dao u krađu - salame! Kad su ga uhvatili nastao je pravi kaos, uključilo se više policijskih patrola...

Piše KRONIKA SD
23. svibnja 2022. - 20:06

Jedan nastavnik iz srednje škole s prebivalištem u Zagrebu krao je hranu po trgovinama. No, nije 'operirao' po metropoli nego je išao dalje od glavnog grada.

Policija i odvjetništvo su ga optužili za tešku krađu i napad na službenu osobu.

Po pisanju portrala Danica profesor se do supermarketa dovezao u skupocjenom Audiju A8 vrijednom barem 50.000 eura i potom napravio kaos.

Kako stoji u optužnici, profesor je oko 14 sati "u cilju da spriječi policijsko postupanje, nakon što je prethodno od zaštitara zatečen u krađi, pobjegao policiji te sjeo u svoj Audi A8 i krenuo prema policajcu koji mu je prepriječio put".

"Policijski službenik u tom je trenutku izvadio službeni pištolj bez streljiva iz futrole i usmjerio ga prema vozilu, nakon čega se vozač vratio na parkirno mjesto i potom ponovno krenuo prema policajcu, u čemu ga je zastavilo vozilo druge policijske ophodnje", stoji u optužnici.

Zaštitar je ekranu koji je spojen s kamerama u trgovini "uočio kako čovjek otvara kutiju dječje hrane koju je potom stavio u torbu, a u džep jakne utrpao je salamu". nastavnik je platio smao nekoliko artikala, a onda je do njega došao zaštitar, te je u međuvremenu pozvao i policiju.

Evo što je rekao zaštitar:

"Bio je izrazito nervozan i rekao da nema osobnu. Primijetio sam da se primiče vratima, izgledalo je kao da će izaći te sam kolegi rekao da zaključa ured i onemogući ga u bijegu. No, lupio me u prsa i svi smo se počeli naguravati.

U jednom trenutku kradljivac je izvukao suzavac kojim je pošpricao sam sebe, mene i kolegu. Počeo je vikati da je srčani bolesnik i da će umrijeti. Donijeli smo mu vode i papire da se obriše, a on je rekao da će me tužiti. Kada je došao k sebi, digao se i zbrisao", svjedočio je zaštitar, stoji u optužniuci.

Zaštitar tvrdi da je vidio i kaos na parkiralištu kad je lopov umalo pregazio policajca koji je bio primoran izvaditi pištolj. kako bi ga svladali u pomoć su im pristigle i druge patrole.

"Policijski službenici druge patrole prišli su audiju i zatražili od kradljivca da izađe van, što je on i učinio rekavši da je u automobilu tražio svoje dokumente te da je prethodno u trgovini bio napadnut, odnosno pretučen i iscipelaren od trojice zaštitara", zaključio je zaštitaru svom iskazu, dok je nastavnik rekao da je salamu slučajno zaboravio u džepu, navodi Danica. 

Ne zna se je li se radIlo o parizeru, mortadeli, čajnoj...

Spomenimo i da policija ne bi protiv njega ni mogla podnijeti prijavu jer se radi o bagatelnom djelu (krađa salame i dječje hrane), međutim kako je muškarac bio nasilan onda mu prijeti itekakva kazna, možda čak i zatvorska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2022 02:44