StoryEditor

Nastavljeno suđenje bivšem direktoru Zadarfesta

Piše PSD.
30. studenog 2010. - 15:42
Samo dan nakon što mu je brat Mladen Jović zvani Panjaka (50) osuđen na 3,6 godina zatvora zbog preprodaje heroina na zadarskom narkotržištu, na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru sjeo je i bivši direktor "Zadarfesta" Oliver Jović (54) kojem je u utorak nastavljeno suđenje za prodaju heroina i metadona od ožujka do prosinca 2008. godine.

Njemu, zadarskom kiparu Branimiru Ivasu (48) koji je u pritvoru, te Tihomilu Neziroviću (46), sudi se za preprodaju droga, s time da se kipar tereti da je u više navrata heroin prodavao Joviću, kojeg je ovaj potom prodavao Neziroviću. Radilo se o 0,35 grama heroina, jednoj dozi metadona pomiješanog s Cedevitom i smrvljenom metadonu u količini od 2,42 grama. Tijekom suđenja Jović je priznao da je tijekom 2008. godine nabavljao opojna sredstva za sebe i prijatelja Tihomila Nezirovića, kupujući je od Ivasa.

- Nezirović mi je dolazio u kuću, donosio ribu i molio me da nabavim drogu. Nabavku sam nekad sređivao telefonom, a nekad "čisto onako", s obzirom da smo se družili. Ponekad u životu morate dotaknuti dno kako bi krenuli dalje - kazao je Jović na ponovljenom suđenju.

Zanimljivo je međutim da je Jovićev mlađi brat Mladen tijekom suđenja za preprodaju oko 2 kilograma heroina koji je bio skrivan u zadarskim Arbanasima, pokušao krivnju sa prvooptuženog Ante Čuline koji je u ponedjeljak osuđen na 4.6 godina zatvora indirektno prebaciti na svog brata Olivera.

Iako je u prvom iskazu kod istražnog suca izravno teretio Čulinu, sudskom je vijeću tijekom novog dokaznog postupka dostavio novu izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika u kojoj je naveo kako heroin nije bio za Čulinu, već je bio «besplatna usluga za njemu blisku osobu.

Sudsko je vijeće taj iskaz odbacilo nazvavši to "pokušajem izbjegavanja kaznenog progona". Na jučerašnjoj raspravi svjedočio je pak sudski vještak za telekomunikacije Vladimir Njegovan koji je utvrđivao kako su kronološki tekli pozivi i SMS poruke između optuženih.

Božana Sviličić
item - id = 118283
related id = 0 -> 119137
related id = 1 -> 118196
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 18:12