StoryEditorOCM
Crna kronikastravični trenuci

Naš kolega Zdravko Reić svjedočio ubojstvu u Splitu: Začuo se urlik, vidio sam žrtvu kako leži u krvi. Napadač je stalno ponavljao isto, žena do mene je plakala i govorila ‘Ajme, ubija je‘

1. prosinca 2021. - 14:05

Stravičnom događaju u splitskoj trgovini Lidla na Poljičkoj cesti u Splitu svjedočio je naš novinarski bard, dugogodišnji urednik i sportski komentator Zdravko Reić, koji je unatoč svemu sačuvao hladnokrvnost i prvi javio da se dogodio zločin.

Danas nam je ispričao sve što je vidio i proživio dok je Željko Đekić (54) zvani Lika iz Splita nožem nasrtao na svoju bivšu partnericu na njenom radno mjestu u ponedjeljak malo prije 15 sati.

- Supruga me poslala kupiti neke stvari i upravo sam uzimao kruh kada se odjedanput  čuo urlik. To je bio jauk, samrtni, krik.

Zaprepastio sam se, nisam bio svjestan što se događa, čuo sam ljude koji su počeli vikati: “Zovite hitnu!”. U prvi trenutak sam mislio da neko ima napad, ni slučajno nisam mogao zamisliti što se događa. Vidio sam stare žene kako trče prema blagajni, stravično je bilo. Onda su rekli: “Netko je probo ženu s nožem!”.

image
Policija u trgovačkom centru nakon ubojstva
 
Saša Burić/Cropix

Čuo sam iza police kraj koje sam se nalazio da viče: “Nije mi dala tri mjeseca da vidim sina!”, poslije sam shvatio da je to ubojica jer je isto to vikao i kasnije dok su ga držali prikovanog o pod. Čuli su se brojni povici, svi su bili na rubu histerije.

Čuo sam da jedna žena ponovno zove Hitnu: “Kad ćete doći?”, a onda je netko povika: “Krenuli su!”. Prošao sam prema blagajni i tada sam vidio iza police kako leži ženska osoba u krvi.

Kraj nje sam vidio tri mladića koji su napadača bacili na pod i prikliještili. Tada je do njih dojurio i zaštitar i pomogao im. Čuo sam da jedna žena kaže: “Ubo je nožem tri puta!”, onda je jedan muškarac viknuo: “Nije tri nego četiri puta!”.

image
Lampioni i cvijeće ispred ulaza u Lidl u Poljičkoj ulici gdje je jučer brutalno ubijena djelatnica
 
Nikola Vilić/Cropix

Napadač se batrgao i otimao te su ga jače pritisnuli o pod. Cijelo vrijeme je vikao istu stvar, jedan od kupaca koji je stajao blizu kazao mu je: “Đubre jedno, što si napravio!”. Došla  je Hitna pomoć te su odmaknuli napadača kako bi medicinska ekipa imala više mjesta.

Cijelo vrijeme su ležali na njemu. Na prvi pogled se vidjelo kao su ljudi iz Hitne jako zabrinuti stanjem žene, stavili su je na nosila i iznijeli. Gotovo u istom trenutku banula je policija te je netko od njih povikao:”Svi van i zatvorite butigu!”.

image
Zdravko Reić
Vojko Bašic/Cropix

Nastala je strka, radile su dvije blagajne, a nitko nije želio izaći bez da plati artikle koje je uzeo. Hitno su otvorili još dvije blagajne da ubrzaju protok ljudi. Kraj mene je prošla žena koja je sve vidjela, bila je uplakana i nekontrolirano je ponavljala:” Ajme ubija je! Ajme ubija je!”.

Žene i muškarci su plakali, to je bilo jako potresno. Spustio sam se u garažu, bio sam u strašnom stresu tako da sam jedva vozio. To može uraditi samo životinja -  kazao nam je Zdravko Reić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 03:41