Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Crna kronikamir, mir, do neba!

Napadači na zvezdaše pušteni na slobodu: srpski vaterpolisti huliganima oprostili incident na splitskoj Rivi; 'Ne želimo stvarati nikakvu zlu krv, prošlo je tako kako je prošlo...'

Piše Vladimir Urukalo
10. travnja 2019. - 16:56

Točno dva mjeseca od kad su završili iza rešetaka splitskog istražnog zatvora, dvojica 25-godišnjaka, Jure G. iz Solina i Mirko Ć. iz Splita osumnjičeni za napad na vaterpoliste Crvene zvezde 9. veljače ove godine na splitskoj Rivi, pušteni su da se u nastavku postupka brane sa slobode.

Umjesto zatvora određene su im mjere opreza i to javljanje dva puta tjedno, petkom i ponedjeljkom, u nadležnu policijsku postaju. ŽDO Split je, podsjetimo, dva dana nakon napada otvorilo istragu protiv četiri mladića, od kojih su dvojica zbog opasnosti od ponavljanja djela završila u istražnom zatvoru, zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo i pokušali trojici vaterpolista - Aleksandru Kralju, Milošu Maksimoviću i Dušanu Vasiću, nanijeti teške tjelesne ozljede.

Neslužbeno doznajemo da je u neformalnom kontaktu sa sudom tajnik VK "Crvena zvezda" Igor Milojević kazao da napadnuti igrači zbog zgusnutog rasporeda nikako ne mogu doći u Split na saslušanje, da opraštaju svojim napadačima, da su oni sportaši i da se ne žele baviti ovime te da nemaju interesa za kazneni progon. No, službeni dopis o takvom stavu još nije dostavljen splitskom sudu.

- Mi se bavimo sportom i uopće ne želimo stvarati nikakvu zlu krv, prošlo je tako kako je prošlo, srećom nije bilo ozbiljnijih posljedica. Ostala je ta gorka mrlja poniženja koje je doživio Kralj, ali mi smo stavili točku na I i odlučili smo da se nastavimo boriti na sportskom terenu i da se tamo dokazujemo.

Isto tako, odlučni smo da ne dopustimo da se takvo poniženje dogodi bilo kojem hrvatskom sportašu kojemu mi budemo domaćini. A s tim što je bilo neka se bave drugi, obitelji tih mladića i društvo, a ne mi - potvrdio nam je u telefonskom razgovoru Milojević.

 

#RIVA#HULIGANI#CRVENA ZVEZDA#NAPAD NA VATERPOLISTE

Izdvojeno