StoryEditor
Crna kronikamjere opreza

Napadač na Hitnu pomoć u Krilu Jesenice pušten na slobodu: Bacio sam žbuku, a ne kamenje. Pogodio sam staklo, a ne liječnicu

Piše M. D.
30. srpnja 2020. - 17:21
Nikola Vilić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Šezdesetjednogodišnjak kojeg se tereti da je kamenjem u utorak ujuto napao vozilo omiške ispostave Hitne pomoći u mjestu Krilo Jesenice i lakše ozlijedio liječnicu M. K. koju je pogodio kamenom u podlakticu pušten je na slobodu.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odbio je prijedlog Državnog odvjetništva da mu se odredi istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Svjedoci su već ispitani, a djelo neće ponoviti, smatra sudac istrage jer je neosuđvan te je 61-godišnjaku određena mjere opreza: ne smije kontaktirati napadnute djelatnike Hitne pomoći i mora se redovito javljati u policijsku postaju.

Priveden je u srijedu ujutro uz kaznenu prijavu za prisilu prema zdravstvenom radniku.

Sudac istrage smatra da na službene osobe koje su već dale iskaz ne može utjecati, a smatra da ni osnova s ponavljanjem djela ne stoji jer je osumnjičeni neosuđivan, nego ima tek prijavu za obiteljsko nasilje.

Šezdesetjednogodišnjak u svojoj obrani kaže da nikoga nije pogodio kamenom, čak da kamenje nije ni bacao. Tvrdi da je bacio dio otpale žbuke s fasade prema kombiju Hitne koja je došla ne petnaest minuta, nego pola sata od poziva.

Uzrujan zbog toga što je njegova 85-godišnja punica, onkološka bolesnica, trebala čekati dolazak Hitne pomoći pola sata iz obližnjeg Omiša napravio je to što je napravio. Punica mu se potužila na bolove u prsima, a Hitnu nije dočekala, nego ju je osumnjičenikova supruga, dakle gospođina kćer prebacila do bolnice. Hitna se pojavila u Krilu par minuta nakon što su se odvezle pa im je osumnjičenik rekao da pođu za njima. Bio je uzrujan pa je dohvatio žbuku i bacio je na kombi. Tvrdi da je žbuka pogodila staklo kombija, a ne liječnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. listopad 2020 23:28