StoryEditor
Crna kronikakobni povratak s pazara

Napad na Tablama: ležao je pod borom s glavom u lokvi krvi

Piše PSD.
22. prosinca 2014. - 10:08
Leža je na leđima na cesti s glavom u lokvi krvi, a preko njega je bija bor koji je nosija kad je napadnut – kaže naša sugovornica o prizoru koji je vidjela u subotu oko 14.30 na Tablama, neposredno pokraj ugla zgrade na broju 19 ispred natkrivenog prolaza koji vodi na tržnicu.

Otkad su dobili dojavu o događaju, iz Policijske uprave pokušavaju utvrditi sve okolnosti zbog kojih je 21-godišnjak završio s teškim ozljedama glave. Kada su ga prolaznici ugledali kako leži na kolniku, pozvana je Hitna pomoć te je odveden u KBC gdje je i hospitaliziran.

Kako se moglo čuti od očevidaca, policajci nisu odmah mogli razgovarati s ozlijeđenim mladićem zbog njegova zdravstvenog stanja.

– On je nosio bor kada ga je netko ili udario u glavu sleđa ili ga je gurnuo u prsi, te je pao na leđa i udario glavom o pod. Vidjela se krv, a ja nisam smjela doći bliže. Na prvi pogled sam mislila kako je na cesti samo bor, a tek onda sam vidjela da čovjek leži ispod njega. Bila sam na tržnici kada je jedna muška osoba protrčala govoreći: “Evo, sad si dobija!” i zato sam prošla kroz volat prema cesti da vidim što je bilo. Jedna žena koja je gledala s prozora mi je rekla kako je napadač njoj viknuo kada je provirila da vidi šta se događa: “Šta je, šta oćeš?” – prepričava gospođa srednjih godina koja je željela ostati anonimna.

Naš sugrađanin kojeg smo zatekli na balkonu prvog kata zgrade, neposredno iznad lokacije napada, kazao nam je kako nije ništa ni vidio ni čuo. Prema njegovim riječima, u susjedstvu nije bilo većih problema u zadnje vrijeme.
U blizini se nalazi i bankomat Splitske banke, ali iznad njega nema vidljive kamere tako da nije baš vjerojatno da će policija imati snimke koje bi im pomogle u pronalasku počinitelja. Što se tiče opisa napadača, nekoliko osoba s kojima smo razgovarali slažu se samo da je riječ o muškarcu, a opisi njegove odjeće značajno odudaraju.

katarina marić banje


Izdvojeno

09. kolovoz 2020 11:22