StoryEditor
Crna kronikanovo normalno

Nanio teške ozljede članu Civilne zaštite koji ga nije htio pustiti u dućan i htio mu snimiti skuter, dobio uvjetnu kaznu zatvora

Piše Kronika SD
24. veljače 2022. - 23:10
Član Civilne zaštite zadobio je prijelom nosnih kostiju s pomakom, ozljedu teške naravi, stoji u presudi (ilustracija)Bruno Konjević/Cropix

Marinko (34) proglašen je krivim i osuđen jer je pretukao i teško ozlijedio volontera Civilne zaštite u Varaždinu.

Prema nepravomoćnoj presudi, on je 2020. u travnju oko 17 sati ispred dućana Kitro u Varaždinu, “revoltiran što mu volonter Civilne zaštite grada nakon verbalnog sukoba snima registarsku oznaku skutera, u cilju da ga teško tjelesno ozlijedi krenuo prema njemu”.

“Lijevom nogom udario ga je po ruci, zbog čega je volonteru ispao mobitel, pa kad se sagnuo da ga digne, udario ga je nogom u lice, da bi se, a nakon što ga je volonter srušio na pod, digao i lijevom nogom ga udario u bok, nanijevši mu pritom prijelom nosnih kostiju s pomakom, ozljedu teške naravi”, stoji u presudi, prenosi Danica.hr.

image
Marinko (34) je napao člana Civilne zaštite kad je krenuo snimiti njegov skuter i registarsku oznaku (ilustracija)
Davor Pongračić/Cropix

Marinko je ovih dana osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora te mora platiti 1000 kuna sudskih troškova. Može se žaliti na presudu. Na sudu je rekao da nije kriv žaleći se kako je četiri minute prije 17 sati htio ući u dućan po cigarete, ali ga volonter nije pustio. Volonter ga je napadao i nasrtao na njega, a on se samo branio, kaže.

No, volonter Civilne zaštite podsjeća kako su u vrijeme prvog vala pandemije trgovine radile do 17 sati te su iz Kitroa zvali koordinatore volontera žaleći se da ne mogu uvesti red. Marinku je tada rekao da ne može u dućan jer je prošlo 17 sati, ali napadač je tvrdio da je pet minuta do 17.

image
Fizički napad dogodio se u travnju 2020. kada su dućani radili do 17 sati
Luka Gerlanc/Cropix

Napao ga je kad je krenuo snimiti njegov skuter i registarsku oznaku.

“Udario me nogom po ruci pa mi je ispao mobitel. Kad sam se sagnuo, udario me nogom u usta. Uspio sam ga uloviti za nogu i srušiti na tlo, a on se potom digao i udario me nogom u bubrege. Uspio sam nazvati koordinatoricu koja je brzo stigla i dala mi maramicu jer sam krvario iz nosa.

Kada su rekli da je pozvana policija, napadač je sjeo na svoj skuter i pobjegao”, ispričao je volonter varaždinske Civilne zaštite na suđenju, prenosi Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2022 10:32