StoryEditor
Crna kronikaRekviziti za napad

Nakon utakmice u Rijeci policija pretresla kombi navijača Hajduka i privela vozača: u vozilu našli palice, pirotehnička sredstva i marame za prikrivanje identiteta

Piše PSD
18. veljače 2019. - 12:13
pirotehnika

U subotu, nakon završetka nogometne utakmice u Rijeci policijski službenici su vozeći se u smjeru Splita preventivno pratili organiziranu kolonu vozila navijača, te su pri zaustavljanju kolone uočili sumnjivo ponašanje osoba, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Nastavljajući pratnju uočili su namjerno razdvajanje kolone, te kako jedno kombi vozilo pokušava izmaći policijskom nadzoru i izaći s autoceste u smjeru Šibenika. Tijekom vožnje autocestom na vozilu su gašena svjetla, naglo je mijenjana brzina vozila i uočeno je kako vozač želi izbjeći nadzor policije nakon čega je vozilo zaustavljeno. Uz vozača u kombiju se nalazilo još dvanaest osoba.

- Obavljenim vizualnim pregledom utvrđeno je da se u vozilu nalaze predmetni pogodni za napad i pirotehnička sredstva radi čega je kombi prepraćen u prostor pod policijskim nadzorom gdje je u sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena pretraga vozila u kojem je pronađeno 9 ručno izrađenih palica napravljenih za napad i nanošenje ozljeda, 6 pirotehničkih sredstava i dvije marame za prikrivanje identiteta. Tijekom kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je iskazao da su predmetni pronađeni u vozilu njegovo vlasništvo radi čega je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja priveden na Općinski prekršajni sud zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima - ističu u splitskoj policiji.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 22:42