StoryEditor
Crna kronikaTEŠKE OZLJEDE

Nakon napada psa na triljskom području starija žena završila u bolnici sa slomljenom rukom. Policija pronašla vlasnika i utvrđuju okolnosti

14. srpnja 2020. - 12:45
Srdjan Vrančić/HANZA MEDIA

S prijelomom podlaktice u bolnici je zadržana 70-godišnjakinja koju je na triljskom području napao srednjoazijski ovčar u ponedjeljak rano ujutro. Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, utvrdili su tko je vlasnik psa te provode kriminalističko istraživanje. 

Pas je oko 5.45 sati napao 70-godišnjakinju kojoj je nakon toga pružena liječnička pomoć. Konstatirane su joj teške tjelesne ozljede i to prijelom podlaktice uz niz ogrebotina te je hospitalizirana je u splitskoj bolnici na Odjelu plastične kirurgije. Policija utvrđuje sve okolnosti događaja.

Srednjoazijski ovčar je stara pasmina namijenjena za čuvanje ovaca od vukova i ostalih grabežljivaca, ali i za obranu ljudi. Pasmina vuče porijeklo od Tibetskog psa i potječe iz južnog Turkmenistana. Prosječna veličina mužjaka je od 65 do 78 centimetara, a masa od 55 do 79 kilograma. Ženke su visoke od 60 do 69 cm, a masa im je u rasponu od 40 do 65 kilograma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 10:35