StoryEditor
Crna kronika‘pala niz stepenice‘

Nakon HDZ-a, i vatrogasci se oglasili o Solinjaninu osumnjičenom za premlaćivanje supruge: Dokaže li se nasilje, on ne može biti jedan od nas!

Piše PSD
20. travnja 2020. - 18:39
Davor Pongračić/HANZA MEDIA

Nakon što se predsjednik gradskog odbora HDZ-a Solin Blaženko Boban oglasio u vezi slučaja obiteljskog nasilja za koje je osumnjičen 40-godišnjak iz Solina, član HDZ-a te prvi čovjek DVD-a Vranjic, te objavio kako će dotični biti isključen iz stranke, nasilnog Solinjanina javno se odrekla i Hrvatska vatrogasna zajednica.

'Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje nedavno obiteljsko nasilje u kojem je sudjelovao pripadnik vatrogasne organizacije. Strogo osuđujemo ovaj kao i svaki oblik nasilja, osobito nasilje prema ranjivim skupinama te nasilje u obitelji.

Sukladno odredbama Zakona o vatrogastvu, za svaku pravomoćnu osudu profesionalni vatrogasac će biti udaljen iz službe te kažnjavana osoba za kaznena djela protiv života i tijela ne može biti dobrovoljni vatrogasac u vatrogasnoj postrojbi.

Hrvatska vatrogasna zajednica će poduzeti sve mjere u okviru zakonskih mogućnosti kako bi se ovakvo ponašanje sankcioniralo, te time poslati jasnu poruku kako se u vatrogasnim redovima neće tolerirati nasilničko ponašanje niti je vatrogastvo djelatnost u kojoj će osobe takvog profila moći raditi', poručili su službenim dopisom u ponedjeljak poslijepodne iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Kako smo jutros izvijestili, sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 40-godišnjem solinskom gradskom vijećniku HDZ-a i prvom čovjeku DVD-a Vranjic. Njega je policija uhitila jer ga sumnjiče da je u srijedu navečer, oko 22 sata, kako su izvjestili "na području grada Solina fizički napao 45-godišnjakinju koja je hitno prevezena u bolnicu zbog teških tjelesnih ozljeda".

Slijedećih mjesec dana "hladit" će se iza rešetaka zatvora na Bilicama zbog toga da ne bi utjecao na daljnji tijek istrage i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Ženi je, kako su utvrdili liječnici, slomljeno četvrto rebro s pomakom te ima brojne kontuzije po glavi i lijevoj nadlaktici.

Kako smo neslužbeno doznali, muškarac je nesretnu suprugu više od pola sata bjesomučno tukao nogama i rukama po tijelu i glavi dok se ona od straha sklupčala na kauču, a istovremeno joj je prijetio da će je ubiti. Njegovo nekontrolirano divljanje i brutalno premlaćivanje svoje majke gledalo je njihovo dvoje male djece, a kad je žena u jednom trenutku zahroptala i počela teško disati jer joj je od jakih udaraca nogom slomljeno rebro, 40-godišnjak je pomislio da je gotova i da će umrijeti pa se prepao. Rekao joj je da će zvati Hitnu pomoć, što je i napravio, ali je premlaćenoj žrtvi kazao da im mora reći da je ozljede zadobila kad je slučajno pala sa stepenica.

Kad je Hitna pomoć došla i teško ozlijeđenu ženu, kojoj se lice "crnilo" od modrica, odvela u bolnicu, ona im je, kad su je liječnici pitali što se dogodilo, zaista i rekla da je pala sa stepenica, no bilo je očito da govori neistinu i da ozljede nisu nastale na taj način. U policijskoj prijavi stoji da je solinski vijećnik bio u alkoholiziranom stanju dok je tukao suprugu koja je, nakon svega, spas s djecom potražila u sigurnoj kući.

Još uvijek nije jasno koji bi bio motiv ovakvog divljačkog ispada, no navodno je muškarac poludio u naletu ljubomore prigovorivši joj zbog toga što je prije 12 godina popila kavu sa jednim svojim prijateljem.

Nakon što je uhićen i priveden, 40-godišnjak je u svojoj obrani nastavio tvrditi da je žena pala niz stepenice i nije, doznajemo, izrazio nikakvo kajanje ili grižnju savjesti zbog toga što je učinio.

Podsjetimo, predsjednik gradskog odbora HDZ-a Solin, župan Splitrsko-dalmatinske županije Blaženko Boban nešto iza 14 sati oglasio se u vezi slučaja te objavio kako će 40-godišnjak biti isključen iz stranke, o čemu je jednoglasno odlučeno na telefonskoj sjednici G.O. HDZ grada Solina.

'Poštovani, odmah po dobivanju informacije da se radi o članu HDZ-a Solina, po hitnom postupku sam sazvao telefonsku sjednicu G.O. HDZ grada Solina na kojem je donesena jednoglasna odluka o isključenju iz stranke. Kako je riječ o osobi koja je izvršila teško obiteljsko nasilje, te mu je određena mjera pritvora na rok od 30 dana, osobno najoštrije osuđujem čin svakog nasilja, a poglavito obiteljskog nasilja.

- Obiteljsko nasilje mora kod svih nas imati nultu točku tolerancije i svih nas duboko zgražanje. Kako HDZ Solina neće i ne želi  tolerirati takvo ponašanje u svojim redovima, ali i u cijeloj društvenoj zajednici po hitnom postupku smo proslijedili odluku G.O. grada Solina časnom sudu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije', piše u priopćenju tajništva HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 21:52