StoryEditor
Crna kronikaKAŠTELANI OGORČENI

Najnovija snimka nasilja iz Kaštela tek je dio kontinuiteta poznatog policiji. U pravilu se sve vrti oko nekoliko imena. Može li im se stati na kraj?

1. rujna 2020. - 16:41
Fizički obračuni obično su uvod u oružane sukobe i paljevine automobila, kao u slučaju ovog BMW-a u Kaštel LukšićuAnte Čizmić/Arhiva/HANZA MEDIA


Još prije pet, šest godina je i Vrhovni sud RH, u jednom od svojih rješenja kojim je produljivao istražni zatvor Jozi Čabraji (kojem se još sudi za ubojstvo tada 21-godišnjeg Marina Matijaša) obrazlagao da je "inkriminirano postupanje optuženika rezultat dviju sukobljenih grupa mladića na području Kaštela, a taj sukob još uvijek traje".

U proteklih šest godina većina sukoba je bila vezana za ove dvije "sukobljene grupe". Tako je, primjerice, Duje Pivčević prije godinu i pol dana završio u istražnom zatvoru kao dio zločinačke organizacije Željka Rajića. Jedan od krimena mu je i da je platio 40 tisuća eura Anti Vučku da ubije Čabraju.

Početkom 2017. godine Ivanda Vito Matijaš (brat ubijenog Marina) i Ivan Kelam, tada 22-godišnjaci, osuđeni su, na po pet godina zatvora zbog pokušaja ubojstva Matka Mikulića iz Kaštel Lukšića. Spomenimo i posljednji brutalni događaj iz lipnja ove godine koji je "protresao" Kaštela. I opet je u cijeloj priči sudjelovao 29-godišnji Jozo Čabraja koji je prije nekoliko dana uhićen i prijavljen zbog pokušaja ubojstva 33-godišnjeg ugostitelja Jakova Šimića.

Dakle, iz svega ovoga jasno je da se uvijek nekoliko imena vrti, kada je u pitanju nasilje u Kaštelima.
Kako i zašto im se ne može stati na kraj, pitanje je na koje čekamo odgovore.

image
Iživljavanje nad mladićem koje je zgrozilo Hrvatsku
Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 10:30