StoryEditorOCM

Nađen leš jednog od dvojice nestalih ribara

Piše PSD.
20. prosinca 2010. - 11:15
U ponedjeljak ujutro oko 8.30 sati u uvali Cintinera kod Banjola pronađeno je tijelo jednog od dvojice ribara koji su posljednji put viđeni u nedjelju oko 16 sati.

Tijelo nesretnog ribara prevezeno je na obdukciju radi identifikacije.

Kraj Banjola su također u ponedjeljak ujutro pronađene i plutače kojima se obilježava mjesto gdje su bačene ribarske mreže.

Nestali ribari S.R. (56) i I.M. (54) iz Pule su u nedjelju oko 15 sati brodicom pasara, dužine 7,50 metara, trupa plave boje sa svijetloplavom kabinom i na krmi ceradom svjetlije boje, isplovili iz lučica Veruda u pravcu svjetionika Porer. Na pasari su se nalazili i manjih hladnjaci bijele boje koji bi u slučaju potonuća trebali plutati.

Zadnji put su viđeni sat vremena kasnije u brodici oznake 930-PU na poziciji oko 2 nautičke milje jugoistočno od rta Verudica. Obzirom da se u predviđeno vrijeme nisu vratili u matičnu luku, vlasnik je pokrenuo potragu svojim plovilom, a nakonadno je alarmirao i Lučku kapetaniju Pula.

U potrazi koju je u nedjelju u 20.20 sati pokrenula Nacionalna središnjica za taganje i spašavanje na moru, sudjeluju brodice Lučke kapetanije Pula i Pomorske policije, kao i brod Obalne straže Andijra Mohorovičić. U ponedjeljak ujutro prodružio im se i zrakoplov Obalne straže.Silvana Fable
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 02:54