StoryEditor
Crna kronikakonjevrate

Na ulaznim vratima vinograda bivšeg policajca objesili bombu

Piše PSD.
11. travnja 2015. - 19:13
Šibenski policajci iz Kriminalističkog odjela danas su zajedno s kolegama pirotehničarima skinuli i demontirali iznimno opasnu eksplozivnu napravu koju je nepoznati počinitelj postavio na ulazna vrata vinograda na poljskom putu nedaleko od mjesta Konjevrate kod Šibenika.

Iako se policija o događaju još nije službeno oglasila, iz izvora bliskih istrazi doznajemo kako je eksplozivnu napravu uočio sam vlasnik vinograda inače umirovljeni policajac N.B. iz obližnjeg zaseoka Badžimi.

Riječ je o protupješačkoj bombi vojnog porijekla koju je počinitelj prilikom montaže okačio na ulazna vrata pri čemu je u svrhu aktiviranja iste povukao tanku željeznu žicu od bombe do položaja poluotvorenih vrata čijim bi otvaranjem došlo do oslobađanja osigurača i potom eksplozije.

Demontaži eksplozivne naprave nazočila je i medicinska ekipa Hitne pomoći dok je policija po završetku pirotehničke akcije pokrenula opsežnu istragu u više smjerova u svrhu pronalaska bombaša kao i utvrđivanja motiva postavljanja ubojitog sredstva u vremenu kada mnogobrojni mještani mjesta Konjevrate i okolnih sela lijepo vrijeme ovog vikenda osim za vinogradarske radove koriste i za branje šparoga pri čemu u potrazi za istima nerijetko sa sobom vode i djecu.

Ž.H.

Izdvojeno

29. svibanj 2020 00:33