StoryEditor
Crna kronikačešlja se grad

Na splitskim Brdima inspektori uhvatili dilera s hrpom ‘bombona‘ i kokainom. S drogom uhvatili i dvojicu stranaca

Piše KRONIKA SD
9. srpnja 2022. - 10:39

Prvog dana Ultre, kako je objavila policija nije bilo većeg narušavanja javnog reda i mira, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine.

Ipak, prijavljeno je pet imovinskih kaznenih djela. Privedeno je ukupno 59 osoba, hrvatskih i stranih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe vezano uz kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Saznajemo da se radi o stranim državljanima.

image
Ilustracija

Osim njih, jedna osoba, 30-godišnjak iz Splita, kriminalistički je obrađena zbog sumnje da je ostvarila obilježja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i privedena je pritvorskom nadzorniku.

Naime, policijski službenici Službe kriminaliteta droga u sklopu kriminalističkog istraživanja jučer su temeljem naloga obavili pretragu stana i drugih prostorija koje na splitskom predjelu Brda koristi navedeni 30-godišnjak.

Tom prilikom je pronađeno i od njega oduzeto 101,9 grama droge kokain i 200 tableta ukupne mase 101,3 grama droge ecstasy. Otprije 30-godišnjak nije osuđivan ni operativno poznat policiji po zlouporabi droge.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2022 12:06