StoryEditorOCM
Crna kronikaprekinuta zabava

Na proslavu Čubinog rođendana uletjelo 30 interventnih policajaca: u restoranu su bila i poznatija imena splitskog krim-miljea, evo što je 'palo' u raciji

14. svibnja 2018. - 23:31

Veselo je bilo proteklog vikenda u restoranu "Sky" na zadnjem katu splitskog trgovačkog centra "Joker" kada je na proslavu rođendana 31-godišnjeg Josipa Čubelića zvanog Čuba iz Splita iznenada upalo tridesetak interventnih policajaca.

Čubelić je široj javnosti postao poznat kada je u Srinjinama u prosincu prošle godine po nogama izrešetan Mario Bečić, poznatiji kao Mister turizma Dalmacije, a upravo je Čubu policija teretila za propucavanje i da ga je nakon ranjavanja izudarao drškom pištolja po glavi. No, nakon provedenih niti mjesec dana u istražnom zatvoru, Čuba je pušten na slobodu, a istraga u tom slučaju i dalje traje.

Policajci su, doznajemo, prekinuli proslavu muškog društva u petak oko 22 sata zatekavši dvadesetak uzvanika, među kojima su bili i neka poznatija imena splitskog krim-miljea, dok su za velikim okruglim stolom večerali i mirno razgovarali.

Iako su bili vidno izenađeni upadom toliko broja policajaca, nitko od prisutnih nije pružao nikakav otpor niti se glasnije bunio, a svi od kojih je to zatraženo su se spustili do svojih automobila parkiranih u garaži trgovačkog centra te su ih otvorili za policijsku pretragu.

Na kraju je kod jednog od njih nađen preklopni nož, drugi je imao bokser, a treći manju količinu kokaina.

- Postupajući po prethodno zaprimljenoj informaciji da je jedna osoba, koja se nalazi u ugostiteljskom objektu u sklopu trgovačkog centra u Splitu, naoružana odnosno da posjeduje nož, policijski službenici su dana 11. svibnja 2018. oko 22 sata u navedenom objektu u prekršaju zatekli ukupno tri osobe. Kod 32-godišnjakaje pronađeno 2.5 grama kokaina, kod 33-godišnjaka je pronađen preklopni nož i kod 45-godišnjaka je pronađen bokser. Spomenute osobe privedene su u službene prostorije, gdje je nad njima obavljeno kriminalističko istraživanje. Dana 12.svibnja 2018. godine, 33-godišnjak i 45-godišnjak su dovedeni na nadležni Prekršajni sud, uz Optužni prijedlog podnesen zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o oružju, dok je 32-godišnjak nakon kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu, a protiv njega je redovnim putem podnesen Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga - odgovorili su nam službeno iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. ožujak 2023 22:50