StoryEditor
Crna kronikaSTARI POZNANIK

Na području Trogira uhićen poznati diler s kilogramima droge koju je čuvao pištoljem: u dosjeu ima presude na 17 godina zatvora zbog narkotika i oružja

15. prosinca 2021. - 19:09

Policajci splitske Službe kriminaliteta droga PU Splitsko-dalmatinske u utorak su u Segetu Donjem zaplijenili pozamašnu količinu narkotika, i to u kući svog starog znanca, 47-godišnjeg Filipa Jadrića. Nakon što su ga uhitili, ishodili su nalog za pretragu te su u kući koju Jadrić koristi pronašli 2385 grama speeda, 506 grama heroina, 112 grama kokaina, više od četiri i pol kilograma marihuane.

Nije to bilo sve jer kod, možemo slobodno reći, profesionalnog dilera sa trogirskog poluotoka pronađena je i digitalna vaga s ostacima droge, nešto više od dvije tisuće kuna, a bio je tu i pištolj marke "CZ" te 29 komada streljiva. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, Jadrić je predan pritvorskom nadzorniku, a tijekom srijede ispitan je na ODO-u, koje je od suca istrage zatražilo određivanje istražnog zatvora.

Ako ćemo suditi po dosadašnjoj Jadrićevoj osuđivanosti, istražni zatvor po osnovi bojazni od ponavljanja djela je neupitan jer od 2001. godine pa do danas u svojoj bogatoj dilerskoj biografiji ima pravomoćno dosuđenih više od nevjerojatnih 17 godina i nekoliko mjeseci zatvora.

Te su se kazne odnosile na zlouporabu droga i nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, a dio tih presuda je objedinjavan u jedinstvene, u pravilu manje kazne. U svakoj od presuda određivana mu je i mjera liječenja od ovisnosti, no očito je da one nisu dale rezultata, isto kao niti zatvorske kazne.

Bio je Jadrić još i uvjetno kažnjavan zbog krivotvorenja čekova i nasilničkog ponašanja, odnosno zapuštanja i zlostavljanja djeteta. Zanimljivo je i da 47-godišnjak nije želio, nakon ovog zadnjeg uhićenja, nikoga uzeti za branitelja te se branio šutnjom. No, po sili zakona bit će mu određen branitelj po službenoj dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. kolovoz 2022 20:36